Dorostenci Slavičína si přivezli ze Zlína jeden bod

/ZlínDorostenci nastoupili v Krajském přeboru na UT Paseky ve Zlíně proti místnímu týmu SK Zlín. Hostům nevyšel začátek utkání a po dvaceti minutách prohrávali již o dvě branky. Po půlhodině hry snížil kanonýr Rapant na 1:2 a takovým výsledkem skončil i poločas. Ve druhé půli hosté šli za vyrovnáním a to se jim podařilo v 63. minutě, kdy zahrávali pokutový kop. Ten Jandl proměnil a srovnal na 2:2. Do konce utkání se již skóre nezměnilo, i když Slavičané měli několik dobrých brankových příležitostí. V dalším kole hostí v sobotu 4. května hráči FC TVD Slavičín poslední celek tabulky z Rožnova pod Radhoštěm.

2:2 (2:1)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Rapant, Jandl (pen.)

 

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Tomečka:

Odehráli jsme poměrně slušné utkání. Sice jsme v úvodu dvakrát inkasovali, ale dokázali jsme se do utkání vrátit. Ve druhé půli jsme mohli utkání překlopit na naši stranu, ale své možnosti jsme nezužitkovali. Z utkání máme jeden bod, domácí ukázali svoji kvalitu.

Hodnocení utkání na webu SK Zlín:

V sobotu nás čekal na domácí půdě těžký duel se Slavičínem. Prvních 10 minut se duel odehrával nahoru a dolů, kdy se oba týmy dostávaly do šancí. Poté domácí kluci vzali utkání do svých nohou a byli lepším týmem, kdy to vyústilo i ve 2 vstřelené branky. První padla po dalekonosné střele Adama Hubinky a druhou branku vsítili Adam Křiklava po krásné akci. Ve 2/3 prvního poločasu se utkání odehrávalo většinou mezi vápny. Bohužel do poločasu jsme obdrželi branku, kdy jsme si nepohlídali hráče před bránou a ten po přímém kopu snížil na rozdíl jedné branky a poté jsme přežili ještě 100% šanci, kdy soupeř trefil spojnici brány.

Do druhého dějství se šlo s jednobrankovým náskokem. Začátkem druhého poločasu jsme mohli navýšit skóre, ale míč po hlavičce naše útočníka skončil na břevně. Bohužel zanedlouho bylo srovnáno, kdy soupeř srovnal z pokutového kopu. Do konce zápasu se na každé straně ještě zrodily nějaké šance, ale nebyly využity. Utkání skončilo remízou 2:2.

Další utkání nás čeká 1.5.2024 v 10:00 hod. na domácí půdě s Brumovem.

Trenér Stanislav Psota: Začátek utkání se hrál nahoru a dolů. Od 15.minuty jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vedli 2:0. Bohužel jsme polevili a soupeř nás potrestal z našeho špatného bránění a dostali jsme lacinou branku a to jsme ještě přežili jednu 100% šanci. Ve druhém poločase jsme nastřelili břevno a nedotáhli dobře se rozvíjející akce. Znovu nás trochu trápila finální fáze a jednodušší řešení. I když v druhém poločase byl soupeř opticky lepší, tak si moc šancí nevypracoval. Srovnal z penalty, která byla za mě přísná. Nedá se nic dělat, jedeme dál. Hned ve středu nás čeká další těžký soupeř z Brumova.