Fotbalisté Slavičína proti Kostelci na Hané konečně zabrali

/Slavičín/ Další mistrovské utkání odehráli slavičínští fotbalisté v neděli 12.5. 2024 na domácí půdě s nováčkem soutěže z Kostelce na Hané. V úvodu duelu nejdříve zahrozili hosté, ale brankář Pjajko byl pozorný. Slavičané postupně přebírali otěže zápasu do svých rukou. Ve velké šanci nedal Malenovský, ujal se až lob Školníka. Ve druhé půli chtěli hosté s výsledkem ještě něco udělat, ale Pjajko své mužstvo podržel. Druhou trefu přidal po centru Staňka střelou k tyči Juřica. Poslední slovo pak měl Naňák. Slavičínští fotbalisté tak po třech prohrách konečně vyhráli a trošku si udobřili své věrné fanoušky. V dalším kole zajíždějí hráči FC TVD v neděli 19. května do Všechovic. 

FC TVD Slavičín

3:0 (1:0)

 

Branky: Školník, Juřica, Naňák
Sestava: Pjajko – Goňa, Žůrek, Kostka, Vašulka, Jakubowicz, Naňák, Školník, Malenovský, Juřica, Staněk
Střídali: Kalus, Fiala, Chrudina, Hamalčík, Lukáš
Slavičín,  12.5. 2024, v 10.15 hodin

 

 

Hodnocení Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Nebylo to jednoduché, urostlý a důrazný soupeř byl nebezpečný. Snad tento úspěch dá týmu opět klid,“ přeje si trenér Slavičína Petr Slončík. „K vidění bylo dost soubojů a faulů, hosté zahrozili ze dvou tří brejků. Postupem času přišly i naše šance, Malenovského o gól připravil nedůraz v koncovce. Měli jsme několik nebezpečných standardek a centrů, abychom šli do vedení po chytré střele Školníka,“ popsal vedoucí trefu zápasu Slončík. Také po přestávce měli navrch domácí. „Klid nám přinesla druhá branka. Kostelec se totiž dostal do několika slibných šancí, ve kterých nás naštěstí nejednou podržel gólman Pjajko,“ ocenil kouč TVD stejně jako výkon věkem ještě dorostence Kostky.

 

Více v Deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-fotbaliste-slavicina-se-opet-rozpomneli-jak-se-vyhrava-20240512.html

 

Hodnocení utkání v Prostějovském deníku:

Slavičín měl za sebou sérii tří porážek a dobře nezačal ani tentokrát. „Měli jsme v desáté minutě vést 2:0. Měli jsme solidní šance, ale neproměnili jsme je,“ litoval Šulc, který nahradil na lavičce Kostelce Lubomíra Keluce. Po půl hodině pak Slavičín udeřil a šel do vedení. „O poločase jsme reagovali a dali tam ofenzivní hráče. Patnáct minut jsme byli v tlaku, ale nelepilo nám to v útoku,“ popisoval Šulc. Místo vyrovnání tak přišla druhá trefa domácích a bylo rozhodnuto. „Náš gól visel na vlásku, bohužel jsme inkasovali a druhý gól zápas zlomil, už jsme nedokázali reagovat,“ říkal kouč. Slavičín přidal ještě v samotném závěru třetí branku. „Slavičín si to už zkušeně pohlídal a ač měl za sebou výsledkovou krizi, tak ví, jak má hrát. Góly jsme dostali po chybkách, ale hráčům se snaha nedá upřít,“ hodnotil Šulc.

 

Více v Deníku – https://prostejovsky.denik.cz/fotbal-divize/kostelec-bez-jednicky-druhy-zapas-pod-novym-koucem-nezvladl-20240513.html