Dorostenci FC TVD Slavičín dovezli z Louk tři body

/Louky/ Dorostence Slavičína čekal ve čtvrtém kole Krajského přeboru souboj u nováčka soutěže ve zlínských Loukách. Slavičané zde chtěli potvrdit vysokou výhru v předešlém kole nad Slušovicemi. Trenér Tomeček dal příležitost v sestavě dalším fotbalistům. Hráči FC TVD o své výhře v Loukách rozhodli již v prvním dějství. V dalším kole nastoupí slavičínští dorostenci v místním derby proti Sdruženému týmu FC Brumov/TJ Štítná nad Vláří. Utkání se bude hrát nakonec ve Vlachovicích v sobotu 2. září. Začátek deulu je v tradičních 10.00 hodin.

2:3 (2:3)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Lukáš P., Rapant, Kostka
Sestava:
Zlín – Louky, sobota 26.8.2023

 

 

 

Za ideálního fotbalového počasí nastoupili slavičínští dorostenci ve zlínských Loukách proti nováčku soutěže. Sice inkasovali brzy úvodní branku, ale poté dokázali svoji herní převahu vyjádřit i brankově. Do půle otočili na 1:3, do šatny však ještě obdrželi kontaktní trefu. Ve druhé půli se už výsledek zápasu nezměnil. Hosté mohli své vedení několikrát navýšit, ale svoje šance nedali. O tři body tak museli Slavičané bojovat do závěrečného hvizdu, což se jim nakonec podařilo.

 

Hodnocení trenéra Pavla Tomečka:

Oproti minulém zápasů jsme udělali pár změn v základní sestavě, aby byla vytíženost rozložena na více hráčů. Soupeř proti nám nastoupil v hodně defenzivním rozestavením, s účelem vyrážet k rychlým brejkum. Navíc jsme hned ve druhé minutě zápasů dostali gól. Pak jsme se nemohli dostat přes dobře bránícího soupeře, ale ve 14.minutě se nám přes hezkou kombinaci podařilo vyrovnat. Poté jsme už měli hru pod kontrolou a přidali další dva góly. I když je třeba pochválit našeho brankáře Jakuba Marka, který nás v první půli dvěma skvělými zákroky podržel. Druhý poločas jsme opět zahodili řadu tutových šanci a tak už se výsledek nezměnil a my jsme zaslouženě dotáhli zápas do vítězného konce. Pochvala za bojovnost patří celému mužstvu.