Fotbalisté Slavičína doma s Rýmařovem vyhořeli

/Slavičín/ Další mistrovské utkání odehráli slavičínští fotbalisté v nedělním dopoledni proti Rýmařovu. Začátek utkání zastihl domácí tým v nedbalkách a po pěti minutách po chybné rozehrávce ve středu hřiště inkasovali. Hosté se pak zaměřili na obranu a na komplikovaně hrající domácí tým to stačilo. Slavičané si vytvořili v první půli pouze dvě brankové příležitosti, se kterými si brankář hostí poradil. Ve druhém dějství hosté dvakrát zahrozili. Vyšlo jim to až napotřetí, kdy se trefili v zápasu podruhé. Naději domácímu týmu vykřesal dvacet minut před koncem Juřica, který snížil na jednobrankový rozdíl. Poté Žůrek překopl z metru prázdnou branku a závěrečný tlak vyrovnání nepřinesl. Po jednom z nejslabších výkonů na domácí půdě za poslední léta, tak odcházeli Slavičané z utkání poraženi.

FC TVD Slavičín

1:2 (0:1)

 

Branky: Juřica
Sestava:  Pjajko – Hamalčík, Staněk, Jakubowicz, Naňák, Školník, Vincour, Kostka, Juřica, Vašulka, Hradil
Střídali: Žůrek, Chrudina, Malenovský
Slavičín,  28.4. 2024, v 10.15 hodin

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Nemáme teď formu. Děláme chyby a v koncovce se trápíme,“ mrzí kouče TVD Slončíka. „Klasika, zaspali jsme, po naší špatné rozehrávce šel Rýmařov do vedení. A pro nás to bylo těžké,“ přiznal Slončík, jehož tým se proti bojovnému soupeři trápil. „Šlo vidět, že soupeři jde o hodně. Byli agresivní, houževnatý, hodně fauloval, což nám nevonělo. Prostě nám nedali prostor na kombinaci,“ označil za klíčové trenér. „Opět jsme hostům nabídli několik možností brejků do naší otevřené obrany a ten z toho vytěžil rozdílovou branku. Sice se nám podařilo snížit, ale když už jsme si nějakou možnost vytvořili, nejsme nyní schopni je proměnit. Nejblíže vyrovnání byl Žůrek, ale ve slibné situaci přestřelil. Přestože soupeř v závěru už rezignoval na jakýkoliv protiútok či brejk, my z tlaku branku nevytěžili. Škoda,“ dodal zklamaný trenér TVD Petr Slončík.

 

Více ve Zlínském deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-kraj/sok-slavicin-pomohl-zachranujicimu-se-rymarovu-co-na-to-kouc-20240428.html

 

 

Hodnocení utkání na webu Jiskry Rýmařov:

 

Ve 23. kole Divize E se rýmařovští fotbalisté dočkali první jarní výhry. Ve Slavičíně zvítězili 2:1 díky dvěma přesným trefám Romana Marka. Domácí dvacet minut před koncem ještě stačili snížit, ale o tři body už Jiskru nepřipravili.

Jiskra se ve Slavičíně představila znovu bez zraněných Krška s Navrátilem. V základní sestavě byli Lukáš Zifčák a také dorostenec Roman Marek. Byl to právě on, kdo už v 5. minutě poslal Jiskru do vedení. Vděčí za to ale výborné práci svých spoluhráčů. Jeřábek, Palys a Hleba napadali rozehrávku domácích, míče se nakonec zmocnil Jiří Furik, který krásnou průnikovkou mezi dvěma bránícími hráči uvolnil právě Marka. Ten se ocitl sám před gólmanem a chladnokrevně ho přeloboval – 1:0 pro Jiskru.

Jinak si v průběhu první půle rýmařovští příliš mnoho šancí nevytvořili. Poctivě a trpělivě bránili těsné vedení. Domácí byli častěji na míči a Jiskru zatlačili na její polovinu, hrozili ale spíše ze standardních situací. Ty se rýmařovské defenzivě v čele s Pitronem, který v jednom případě reflexivním zákrokem zlikvidoval šanci Slavičína, podařilo přečkat a do kabin tak šla Jiskra s jednobrankovým vedením.

Po změně stran Slavičín ještě více přidal, zároveň se ale otevírala vrátka v jeho obraně. Pavel Jeřábek šel třikrát sám na gólmana Pjajka, ani jednou na něj ale nevyzrál. Na rozdíl dvou branek Jiskra odskočila po hodině hry. Zifčákovu tvrdou střelu z hranice vápna brankář domácích pouze vyrazil, ale jen před číhajícího Marka, který pohotově do prázdné brány navýšil na 2:0.

Třetí branku mohl přidat střídající Tihelka, který ale trefil pouze boční síť. A tak udeřili domácí. V 71. minutě po centru z přímého kopu hlavou Pitrona překonal Juřica. Jen o pár minut později mohlo být srovnáno. Po rohovém kopu Pitron nejprve zlikvidoval nebezpečnou hlavičku domácího hráče, k míči se ale ještě dostal Hradil, který ve stoprocentní šanci překopl

Rýmařovští fotbalisté závěr odbojovali a po závěrečném hvizdu poprvé na jaře mohli sevřít pěsti ve vítězná gesta. Ze Slavičína si po vítězství 2:1 odvezli domů tři body. Ty budou chtít potvrdit v sobotu, kdy budou doma hostit Skaštice.

 

Zdroj: https://www.jiskrarymarov.com/aktuality/detail/1248-jiskra-konecne-zazarila-za-tri-slavicin-rymarov-1-2

 

FOTOGALERII z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://www.rajce.idnes.cz/slavicin/album/slavicin-rymarov-28-4-2024-1-2?