Mladší přípravka FC TVD Slavičín obsadila na turnaji v Bojkovicích druhé místo

 

 

/Bojkovice/ Fotbalisté mladší přípravky FC TVD Slavičín v sobotu obsadili na kvalitně obsazeném turnaji v Bojkovicích velmi pěkné druhé místo. Za sebou nechaly celky ze Zlína či Slovácka a v turnaji nepoznali hořkost porážky. Vítězem turnaje se stali hráči mladší přípravky z Brumova, se kterými Slavičané remizovali 2:2. O víkendu se mladší přípravka představí na Dnu klubu FC TVD Slavičín.

 

 

Hodnocení trenéra Martina Fojtů:

 

V sobotu 17.6.2023 od 8.30 hodin proběhl na fotbalovém hřišti v Bojkovicích již 12.ročník turnaje mladších a starších přípravek, kterého se účastnily například celky jako FC Zlín, 1. FC Slovácko bílí a modří, FC Brumov, SK Vizovice, dva týmy SK SV Bojkovic, celkem 8 týmů. Mladší přípravka Slavičína měla ve skupině právě tým FC Slovácko „Bílí“, kde po vyrovnaném zápase z obou stran, povedených akcích, bral Slavičín nakonec jeden bod za remízu 1:1. Druhý zápas nás čekal soupeř FC Zlín, na kterého jsme nastoupili s ještě větší dravostí a chutí po výhře a zaslouženě jsme brali tři body za výhru 5:1, kdy se hatrickem vyznamenal Jakub Kozubík, na konci turnaje vyhlášen zaslouženě nejlepším hráčem za slavičínský celek. Třetí zápas na nás čekal tým z Bojkovic, s kterým naši kluci sehráli opět vyrovnaný zápas a kde jsme opět brali tři body za výsledek 2:1. Tedy ze základní skupiny jsme postupovali z 1.místa se ziskem sedmi bodů.

 

 

 

Dále se postupovalo do tzv. Ligy mistrů, kde na nás čekaly týmy Slovácka „Modří“ a Brumova. Se Slováckem to byl opět fotbal nahoru a dolů, kluci bojovali jako lvi a taky si zasloužili ke konci zápasu vstřelit branku a tím zápas skončil remízou 1:1, takže jsme brali jeden bod. Další zápas byl ještě těžší, protože Brumov, vítěz druhé skupiny, si šel tvrdě za svým. Hned na začátku jsme obdrželi jednu branku, následovala druhá a to už na některých našich hráčích bylo vidět, že je konec, bude prohra. Ale nic se nevzdávalo, začalo se více napadat a taky zaslouženě přišla první branka. Oznámily se poslední dvě minuty zápasu a my zahrávali rohový kop. Ondra Školník rozehrával, Tom Mentlík ( gólman týmu) si naběhl na půlku hřiště a dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě a zajistil nám remízu 2:2 a tím i druhé místo na turnaji.

 

 

A co říct na konec, moc bych chtěl ještě jednou poděkovat organizátorům z Bojkovic, kteří měli turnaj mladších a starších přípravek připraven dokonale, jak to bylo občerstvení, bufet, ceny, medaile a poháry, opravdu radost pohledět. A našim mladších hvězdičkám, ročníku 2014, ať se jim nadále daří, ať si jdou tvrdě za svým snem, ať jim to kope ještě lépe a ať se jim ve starší přípravce líbí, protože hned devět hráčů, přechází z mladší do starší přípravky. Kluci ahoj a zase někdy to naše vítězné cigi caga.