Mladší přípravka FC TVD Slavičín obsadila na mezinárodním turnaji v Uherském Brodě třetí místo

 

 

 

/Uherský Brod/ Mladší přípravka odehrála svůj další přípravný turnaj v neděli 11. června 2023 ve sportovním areálu Na Lapači v Uherském Brodě. Turnaj se hrál pod názvem O pohár Bílých Karpat a zúčastnilo se ho i slovenské mužstvo z Nového Mesta nad Váhom. V konkurenci jedenácti týmů tak v konečném pořadí vybojovali mladí Slavičané skvělé třetí místo!

Hodnocení trenéra Stanislava Urbaníka:

V neděli 11.6. jsme odehráli turnaj O pohár Bílých Karpat v Uherském Brodě. Hrací čas byl 1×12 minut. Byli jsme nalosováni do skupiny B společně s celky TJ Sokol Hradčovice, ČSK Uh. Brod modří, SK Slovácka Viktoria Bojkovice U8 a Sokol Újezdec-Těšov. První zápas jsme odehráli proti Újezdci. Sice jsme dostali první gól, ale kluci po zlepšeném výkonu otočili skóre na 2:1 a připsali si první výhru. Druhý zápas proti pozdějšímu vítězi Hradčovicím byl velmi vyrovnaný. Nakonec byly šťastnější Hradčovice, které vyhrály 1:0. Třetí zápas byl naším soupeřem ČSK Uherský Brod. Zaslouženě jsme vyhráli 2:0 a připsali další 3 body do tabulky. V posledním zápase ve skupině jsme se rozešli remízou 1:1 s Bojkovicemi U8. Ve skupině B jsme tedy skončili druzí za Hradčovicemi se ziskem 7 bodů. Čekal nás zápas o třetí místo, ve kterém jsme se potkali s naším velkým rivalem ze Štítné nad Vláří, který skončil ve skupině A taktéž na druhém místě. Souboj o třetí místo byl naším nejlepším zápasem na turnaji. Zvítězili jsme přesvědčivě 3:0 a kluci získali pohár a medaile. Děkujeme pořadatelům za skvělý turnaj a organizaci a budeme se těšit na další ročník.

 

 

 

Z webu ČSK Uherský Brod:

 

Mladší přípravka Hradčovic ovládla nedělní turnaj O pohár Bílých Karpat na umělé trávě v Uherském Brodě. Naděje Sokola nejprve bez porážky opanovaly základní skupinu B, aby ve finále otočily duel s Novým Mestem nad Váhom a po výhře 3:1 slaví zasloužený triumf. Bronz Na Lapači bral Slavičín.

Přípravka Hradčovic se do finále mládežnického klání dostala podruhé za sebou. Zatímco před rokem podlehla domácímu Uherskému Brodu a brala stříbro, tentokrát dokráčela až na vrchol.

„Kluky musím pochválit. Opravdu se snažily, bojovaly. Narazili jsme na lepší soupeře než v soutěži. Všechny utkání byly vyrovnané, o gól, o dva,“ říká trenér Sokola Jan Šobáň.

Hradčovicím vychází spolupráce s Drslavicemi a Veletinami. Byť z různých důvodů na turnaji v Uherském Brodě měly na střídání jenom dva hráče, nakonec předčily i daleko větší kluby, zvučnější rivaly. „V týmu máme šikovné kluky, což zase potvrdily,“ těší Šobáně.

Jedním z nich je i jeho syn, brankář Vojtěch Šobáň, který spoluhráče několikrát podržel. „Byl to výborný turnaj. Atmosféra byla krásná, zápasy dramatické. Ve finále jsme sice prohrávali, ale nějakým zázrakem jsme to otočili a teď slavíme,“ radoval se talentovaný chlapec.

S kamarády na krk dostal medaili, jako bonus i tatranku. „Řízek ale měli všichni,“ říká.

O prvenství se v neděli Na Lapači utkalo celkem jedenáct týmů fotbalových benjamínků. Letošní ročník měl díky účasti mladých fotbalistů z družebního Nového Mesta nad Váhom mezinárodní punc.

„Turnaj je specifický v tom, že se na něm neplatí žádné startovné. Všichni účastníci navíc obdrželi pamětní list a barevný program jako vzpomínku na účast na tomto turnaji. Nechybělo ani občerstvení pro všechny hráče, které je rovněž zdarma. Vítěz získal pohár do osobního vlastnictví, první tři týmy pak medaile,“ uvedl organizátor Petr Zpěvák z ČSK Uherský Brod.

Pořadatelé rozdělili týmy do dvou základních skupin, ve kterých se utkal každý s každým, pak se hrálo o umístění. Hrálo se pět plus jedna, hrací doba byla dvanáct minut.

Turnaj uspořádal třetiligový klub ČSK Uherský Brod ve spolupráci s městem.

 

 

O pohár Bílých Karpat 2023

Finále: Nové Mesto nad Váhom – Hradčovice 1:3
O 3. místo: Štítná nad Vláří – Slavičín 0:3
O 5. místo: Šumice – Uherský Brod (modrý tým) 2:1
O 7. místo: Bojkovice U8 – Bojkovice U9 3:2
O 9. místo: Orel Uherský Brod – Újezdec-Těšov 2:0

 

 

Koneční pořadí:
1. Sokol Hradčovice
2. AFC Nové Mesto nad Váhom
3. FC TVD Slavičín
4. TJ Štítná nad Vláří
5. TJ Šumice
6. ČSK Uherský Brod (modrý tým)
7.Bojkovice U8
8. Bojkovice U9,
9. Orel Uherský Brod
10. Sokol Újezdec-Těšov
11. ČSK Uherský Brod (černý tým)

Skupina A:
1. AFC Nové Mesto nad Váhom (3 1 1 – 12:3 – 10 bodů)
2. TJ Štítná nad Vláří (3 1 1 – 8:5 – 10 bodů)
3. TJ Šumice (3 0 2 – 8:10 – 9 bodů)
4. SK Slovácká Viktoria Bojkovice U9 (2 1 2 – 12:8 – 7 bodů)
5. Orel Uherský Brod (1 1 3 – 3:5 – 4 body)
6. ČSK Uherský Brod černý tým (1 0 4 – 4:16 – 3 body)

Skupina B:
1. Sokol Hradčovice (3 1 0 – 4:1 – 10 bodů)
2. FC TVD Slavičín (2 1 1 – 5:3 – 6 bodů)
3. ČSK Uherský Brod modrý tým (1 1 2 – 4:4 – 4 body)
4. SK Slovácká Viktoria Bojkovice U8 (0 4 0 – 1:1 – 4 body)
5. Sokol Újezdec-Těšov (0 1 3 – 3:8 – 1 bod)