Proti Bílovci jsme si s chutí zastříleli

/UT Hrádek/ Před sobotním zápasem proti béčku Zlína jsme sehráli vcelku nečekaně zápas proti ambicioznímu celku – Bílovci. Přihlížející diváci se rozhodně nenudili, protože viděli hned jedenáct branek, z toho osm do sítě soupeře. Zajímavostí zápasu je fakt, že se kopaly hned čtyři penalty!

FC TVD Slavičín

8:3 (3:1)

Branky: 2xJuřica, 2xP. Švach(obě z pen.), Salajka, Fojtů, Kořenek, Horáček
Sestava FC TVD Slavičín
1. poločas: Vypušťák – Šťastný, Kocián, T. Švach, Mezírka – Horáček, Rožek, P. Švach – Fojtů, Salajka, Juřica
Střídali: Jelínek, Bartoš, Kořenek, A. Fojtík, M. Švach

Zápasový komentář

Od první minuty se hrál slušný fotbal v dobrém tempu. Opět jsme se nevyvarovali chyby hned v úvodu zápasu a dostali rychlý gól. Po dvou minutách jsme mohli srovnat stav. Juřica se náběhem za obranu krásně uvolnil a soupeřův brankář jej nedovoleně poslal k zemi, z čehož jsme kopali penaltu, kterou jsme bohužel neproměnili. Pak se hra přelívala na obě strany, hrál se svižný, aktivní zápas. Hosté se prezentovali agresivním napadáním, rychlým přechodem do útoku a chvílemi nám to dělalo problémy. Po úvodní dvacetiminutovce jsme převzali otěže a dostávali se na dostřel soupeřovi svatyně. Soupeř začal mírně odpadat fyzicky a my vyrovnali proměněnou penaltou Petrem Švachem a následně si dokráčeli k dvoubrankovému vedení. Po rychlé a pěkné akci chladnokrevně zakončil Salajka a o chvíli později se prosadil z hranice šestnáctky přesnou střelou k tyči Fojtů. Poločas tedy 3:1.

Do druhého poločasu oba celky prostřídali a do hry vyzkoušeli i hráče z rezervních týmu. My postupně hru ovládli a díky tomu postupně zvýšili náskok až na 8:1. Pak od 70. minuty hra mírně upadla, my si dvakrát dovolili po hrubých chybách zaváhat a soupeř kosmeticky upravil na konečných 8:3.

Pozápasový komentář

,,Byli jsme rádi, že po nepřízni počasí v minulém týdně a zrušení TJ do našich končin zavítal ambiciozní tým Bílovce, který vede Moravskoslezský přebor a my se tak mohli domluvit na přátelském zápase místo tréninku. Zápas splnil to, co jsme potřebovali. Po dvou silných soupeřích rezerv ligových týmu jsme se dostali konečně i do herního vytížení, kdy jsme nehráli úplně druhé housle a mohli si zkoušet různé věci. Ukázalo se, kde nás nejvíce tlačí bota a zatím i přes vysoký počet vstřelených branek nás trápí přechod do útoku. Navíc jsme řešili některé akce až do kuchyně a místo střelby jsme pořád volili lepší a lepší přihrávku, čímž jsme akci buď zbrzdili a nebo pokazili,“ popsal trenér Michal Švach.