Fotbalisté Slavičína se vrátili ze Vsetína s debaklem

/Vsetín/ Hráči Slavičína odehráli v sobotu valašské derby se Vsetínem. První půlhodinu nic nenasvědčovalo tomu, jak se bude duel později vyvíjet. Do půle však se však domácím podařilo dvakrát skórovat. Ve druhém dějství domácí hru opanovali a přidali další tři branky. Před utkáním byl domácím klubem  předán šek na 30 000,- Kč pro Beníka Matůše. Další utkání odehrají Slavičané v neděli 12.5. na domácím hřišti proti FC Kostelec na Hané. Výkop utkání je v tradičním času v 10.15 hodin.

5:0 (2:0)

 

FC TVD Slavičín
Branky:
Sestava: Pjajko – Goňa, Žůrek, M.Vincour, Vašulka, Jakubowicz, Naňák, Školník, Hradil, Juřica, Staněk
Střídali: Kostka, Hamalčík
Vsetín,  4.5. 2024
Hodnocení utkání Petrem Slončíkem ve Zlínském deníku:
„Věděli jsme o vsetínských přednostech a našich současných nedostatcích. I proto jsme změnili náš projev, trošku jsme se zatáhli, hráli z bloku a chtěli nechat tvořit domácí. I proto první půle byla hodně o taktice než pěkné kopané,“ pustil se do hodnocení víkendového duelu Slončík.
„K vidění byly spíše náznaky šancí, ovšem my udělali nějaké chyby. Poprvé jsme pykali, kdy jsme nepokryli centr do vápna, podruhé jsme před přestávkou stoperem špatně rozehráli a nabídnutý brejk domácí opět využili. Zde se asi duel zlomil,“ připustil Slončík.
„Druhý poločas jsme nezvládli, třebaže se kluci snažili. Domácí prostřídali kvalitou a využili naší otevřenější hry a výsledkově zvýraznili svou převahu, naopak my se chovali naivně,“ vidí Slončík hlavní důvody vysoké porážky.
„Celé jaro se trápíme, chybí nám kvalitní konstruktivní hráč, se kterým bychom mohli opět hrát otevřeně a na brejky,“ přiznává trenér TVD. „Musíme si nyní řadu věcí vyříkat. Dál chceme hrát fotbal, ale musíme být preciznější a hlavně chytřejší!“ zdůraznil Petr Slončík.
Více v Deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/naivni-hra-slavicina-byla-tvrde-ztrestana-kouc-sloncik-hleda-reseni-jake-2024050.html
Z webu FC Vsetín – https://fcvsetin.cz/
„Pro nás to bylo takové malé derby, protože spousta kluků prošla Zlínem, znají se. I když jsem čekal velmi těžké utkání, velice brzy jsme zlomili odpor soupeře a naprosto zaslouženě zvítězili. V tomto utkání jsme byli někde jinde než soupeř, jehož hodnotit nechci. My jsme si od začáktu šli za třemi body, které máme,“ těší kouče Vsetína Lukáše Pazderu.

Mužstvo oprávněně chválil za perfektní přístup i skvělý výkon. „Poprvé na jaře jsme byli kompletní a v tom je naše největší síla. I na lavičce bylo šest kluků a náhradní gólman, který by v jiných divizních týmech hráli od začátku, což se prokázalo ve druhém poločase, když střídající hráči dali dva góly,“ pochvaloval si Pazdera.

Slavičín přijel do Vsetína s defenzivní taktikou, po většinu času se pouze bránil. „Na začátku utkání jsme museli být trpěliví, nesměli udělat žádnou chybu. Chtěli jsme hrát po stranách, rychle otáčet těžiště hry,“ líčí Pazdera. Domácí překonali soupeřův obranný val až ve 37. minutě, kdy se po centru Pafky prosadil Vít Mlýnek.

Vsetínu vedoucí branka pomohla, vzápětí přidal druhý gól. Těsně před přestávkou se prosadil Zbranek a bylo to 2:0. „Branka do šatny byla klíčem k vítězství, voda na náš mlýn,“ ví dobře Pazdera. Fotbalisté Fastavu i po změně stran pokračovali v aktivní hře, krajského rivala převyšovali. Třetí gól domácího celku vstřelil po rohovém kopu Dulík. V tu chvíli bylo hotovo. Vsetínští dál na trávníku kralovali, svoji pohodu demonstrovali dalšími dvěma brankami. Prosadili se Strachoň se Stuchlíkem další šance domácí nezužitkovali.

„Gólů mohlo být víc, klidně osm. Na druhé straně Slavičín si vypracoval jedinou velkou šanci až v závěru, kdy jsme podcenili situaci, ale gólman Hamza skvěle zasáhl,“ uvedl Pazdera. Jeho tým si tak připsal nejvyšší jarní výhru, poprvé po zimní pauze neinkasoval a protáhl sérii bez prohry na pět utkání.

Domácí navíc pošetřili síly na středeční utkání ve Bzenci. „Po vyhraném zápase se regeneruje daleko lépe než po porážce. Navíc jsme si kluky prostřídali, dali šanci skoro všem,“ dodal Pazdera.

FC FASTAV VSETÍN PŘEDAL ŠEK NA 30 000,- KČ RODIČŮM BENÍČKA MATŮŠE

Před sobotním debry proti Slavičínu jsme rádi přivítali u nás na Vsetíně malého velkého bojovníka Beníka Matůše a jeho rodiče, Nelu a Lukáše.  Malý Beníček od narození bojuje s nepřízní osudu, se zdravotními těžkostmi, o kterých si můžete prostřednictvím maminky Nely přečíst i z odkazu pod článkem.
Uvědomujeme si, že v životě jsou mnohem důležitější životní situace, než je fotbal. Rozhodli jsme se proto v našem klubu uspořádat sbírku, do které přispěli jak hráči A-týmu, trenéři mládeže, tak činovníci klubu i rodiče sportujících dětí. Celkový výtěžek ve výši 30 000,- Kč předáváme touto cestou přímo do rukou rodičů malého Beníčka, aby mohl být ihned k dispozici a přidáváme přání mnoha sil a odhodlání, které budou potřeba. Malý Beníček je od pátku s maminkou na měsíc v lázích v Klimkovicích …

…. Tatínek Lukáš hrával za oba týmy a má mezi hráči i funkcionáři mnoho přátel a kamarádů. Mnozí již přispěli také na transparentní účet, který byl pro Beníčka zřízen. Na Beníčkův účet přispěli již i někteří hráči TVD Slavičín a dalších klubů, kde tatínek Lukáš hrával a hraje, za což děkujeme.

Prosíme i touto cestou o příspěvek na náročnou léčbu pro Beníčka. Pod článkem připojujeme odkazy i číslo transparentního účtu. Sbírka na transparentní účet poběží až do února 2025. Kompletní výtěžek na benefičním účtu poputuje ve prospěch rodiny Beníka Matůše. Předán bude na galavečeru Vrchařské Koruny Valašska v sobotu 8. února 2025.

Děkujeme všem za podporu a přejeme Beníčkovi mnoho sil a úsměvů v jeho cestě za uzdravením.
Stránky s odkazem na benefici pro Beníčka s příběhem od maminky Nely : ZDE .
Číslo transparenrního účtu : 2902161611/2010