V Loukách nestačilo dorostencům tříbrankové vedení v poločase a nakonec odjeli s prázdnou


/Louky/ K zápasu do Louk odjížděli dorostenci bez možnosti střídání, poněvadž je ,,kosí“ neskutečné množství zranění. I přesto ale dorost vedl o poločase o tři branky. To, co se však pak dělo dále připomínalo spíše hororový scénář, protože kluci dostali šest branek a nakonec prohráli.

6:4 (0:3)

FC TVD Slavičín
Branky: 3xStaněk, Hovořák
Sestava: Zicha – Bařinka, Šenovský,Drga, Hrabina – Šoman, Bor, Staněk, Hovořák, Fiodor – Kovář

Zápasový komentář

I přes tyto potíže kluci odvedli bojovný výkon. Domácí jsme zaskočili a v poločase jsme dokonce vedli 3:0. Kluci se drželi pokynů trenérů, kdy vycházeli ze zajištěné obrany, drželi se v bloku na polovině hřiště a do brejků konečně vyráželi ve větším počtu hráčů. Vyšel nám úvod zápasu, kdy jsme ve 4. minutě zatáhli míč po pravé straně hřiště, odcentrovali do vápna a vyražený míč nechytatelně uklidil z voleje Hovořák, který si tak připsal první branku v dresu Slavičína 0:1. Poté se hra uklidnila, odehrávala se spíše mezi šestnáctkami. O další změny v ukazateli skóre jsme se postarali v závěru poločasu, kdy nejprve z 25-ti metrů napřáhl kapitán Staněk a zvýšil na 0:2 a své podařené vystoupení navýšil za necelé tři minuty, kdy šikovným obloučkem zaskočil domácího brankáře 0:3.

Druhá půle pro nás byla ovšem jak z hororu. Hned z první šance domácích se kopala penalta a bylo sníženo 1:3. Za necelé dvě minuty po nedůrazném bránění špílmachra Louk S. Kuny snížili domácí na rozdíl jediné branky 2:3. Další pohroma přišla v rozmezí mezi 61. až 65. minutou. Nejprve po obrovských zmatcích v naší obraně srovnali Louky na 3:3 a obrat dovršily z perfektně zahraného rohového kopu na bližší tyč 4:3. V těchto okamžicích existovalo na hřišti jen jedno družstvo, které tak dovršilo svoji spanilou druhopoločasovou jízdu v poslední desetiminutovce, kdy nám odskočili o další dvě branky na 6:3. V závěru zápasu jsme snížili dalekonosnou střelou D. Staňka na 4:6, který tak zakončil utkání svým prvním hattrickem v novém ročníku.

Pozápasový komentář

,,Těžko se mi hodnotí toto utkání. K zápasu jsme odjížděli v 11 hráčích, ještě v pátek večer jsme řešili obsazení brankáře. Poločas jsme vedli 3:0, což asi nikdo nečekal. O půlce jsem klukům říkal, že chtějí-li domácí s výsledkem něco udělat, musí na nás druhou půlku vletět. A to se taky stalo. Rozhodila nás penalta hned v úvodu, poté další rychlá branka a pak už jsme zase nepochopitelně vyklidili pole. Je to škoda, vzhledem k vývoji utkání jsem už myslel, že nějaký bod odvezeme. Vždy se dá najít ale nějaké pozitivum. V dnešním případě je to sympatický výkon brankáře Petra Zichy a to, že jsme se konečně tlačili do brány a najednou to šlo,“ uzavřel trenér Švach.