Starší přípravka FC TVD Slavičín brala na turnaji v Bojkovicích druhé místo

/Bojkovice/ Starší přípravka FC TVD Slavičín v neděli 23. června startovala na Memoriálu Jaromíra Krejčiříka v Bojkovicích. Soupeři mladých Slavičanů byly týmy –  ČSK Uherský Brod, FC Brumov, FK Bystřice pod Hostýnem, TJ Cementár Horné Srnie a dva celky domácího Sportovního klubu Slovácká Viktoria Bojkovice. V turnaji nakonec brali mladí Slavičané druhé místo, kdy nestačili pouze na vítězný tým ze slovenského Horního Srní. 

 

Poslední turnaj sezóny jsme jako obvykle odehráli v Bojkovicích, kde se konal tradiční Memoriál Jaromíra Krejčiříka. Z původních osmi týmů nakonec nedorazili zlínští fotbalisté. Takže nás nakonec bylo sedm a hráli jsme systémem každý s každým. Naši kluci si v prvních zápasech poradili s kluky z Brumova a bojkovským týmem U10, poté jsme si zastříleli proti Bystřici pod Hostýnem 11:2. Následně přišlo první zaváhání, kde jsem i přes spoustu šancí a převahu, pouze remizovali s druhým bojkovickým týmem U11. Porazili jsem i Uherský Brod. V posledním utkání jsme se utkali s Horním Srní, což bylo zároveň i finále turnaje. Po bojovném výkonu jsme soupeři podlehli 2:0 a brali celkové 2. místo.

Turnaj byl zároveň tečkou za celou sezonou, které byla pro naše kluky velmi úspěšná. Zúčastnili jsme se spousty turnajů, většinu z nich s velmi dobrým umístěním. Na podzimním Kudy cupu jsem zvítězili, vyhráli jsme zimní satelitní ligu, vyhráli jsme turnaj v Horním Srní, díky čemuž jsme se s celým týmem podívali na utkání Konferenční ligy na Slovanu Bratislava proti slovinské Olympiji Ljubljana. Na letošním Kudy cupu jsme byli druzí. Během celé sezony měli kluci výbornou tréninkovou účast, vytvořili skvělou partu, což taky přispělo k dobrým výsledkům během sezony. Kluci ročníku 2013 nyní odchází do mladších žáků, kde budou určitě platnými hráči. Někteří se do zápasů mladších žáků zapojovali už během této sezony a určitě nezklamali. Poděkování za celou sezony taky patří rodičům, kteří kluky podporovali a fandili na všech turnajích. Do dalších let přejeme klukům spoustu fotbalových úspěchů a ať je fotbal nadále baví, jak tomu bylo doposud.

 

Za FC TVD Slavičín – trenéři  Roman Überall a Dalibor Majc