Lukáš Hubáček odmítl nabídku Kunovic a chtěl by s dorostem postoupit o patro výše

/Rozhovor/ Slavičínský dorostenec Lukáš Hubáček si zahrál v sedmnácti letech společně s Kubou Rapantem Národní finále Poháru Josefa Šurala za KFS Zlín. Zde obsadili hráči zlínského výběru skvělé třetí místo. Mladý slavičínský středopolař obdržel nabídku k přestupu do Kunovic, tu odmítl a měl by i nadále působit v našem klubu. S dorostem FC TVD by chtěl vykopat divizi v nadcházející sezóně. A jak Lukáš tipuje probíhající Euro? To vše se můžete dočíst v našem rozhovoru.

 

 

Po dvou nevýrazných sezonách přišlo krásné druhé místo v tabulce KP. Kde hledat důvody tohoto zlepšení?

Myslím, že to bylo proto, že jsme jako tým i jednotlivci víc dospěli. V minulé sezóně jsme nehráli moc dobře a pořád tomu něco chybělo, ať už proměňování šancí či špatné bránění standardních situací. To něco teď přišlo a za druhé místo jsme velice rádi.

 

Trenéra Pavla Charváta vystřídal Pavel Tomeček. Mělo to pro tým nějaký nový impuls?

Řekl bych, že ano. Každý trenér má své postupy a taktiky a myslím, že můžu mluvit za celý tým, když řeknu, že jsme si s Pavlem Tomečkem hodně sedli a rozumíme si. Trenérovi na nás záleží a dělá všechno proto, aby nás připravil na soupeře.

 

Které zápasy byly z Tvého pohledu nejpovedenější?

Určitě bych zmínil jarní zápasy s Bojkovicemi a otrokovickým Baťovem, kde jsme hráli velmi pěkný fotbal s kvalitními soupeři a brankově se nám taky dařilo.

 

Se kterým hráčem se Ti nejlépe na hřišti spolupracuje?

V týmu si rozumím se všemi. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, tak bych zmínil Matěje Boráně, se kterým se mi dobře hraje na středu zálohy.

 

Postup nakonec do divize z druhého místa nevyšel. Není to zklamání pro Vás?

Určitě to v nějaké míře zklamání je.  Dorosteneckou divizi bych si zahrál velice rád, ale máme skvělý tým a věřím, že si to v příští sezóně vybojujeme.

 

Máš nabídku na přestup z Kunovic. Budeš ji akceptovat?

Jak už jsem řekl, tak divizi bych si rád zahrál. Avšak jsem dostal nabídku jít do přípravy s naším „A“ mužstvem a myslím, že tohle mi dá více zkušeností. Takže nabídku z Kunovic jsem odmítnul.

 

Hráli jste s Kubou Rapantem za KFS Zlín Pohár Josefa Šurala. Jak bys zhodnotil tuto novou zkušenost?

Rozhodně to byla obrovská zkušenost, za kterou jsem velmi vděčný. Hráli jsme proti kvalitním soupeřům a zápasy nebyly vůbec jednoduché, hra byla rychlejší a náročnější. Seznámil jsem se s klukama z ostatních týmů a po dobu turnaje jsme tvořili skvělý tým a kolektiv.

 

Od výhry v Národním finále v Rosicích Vás dělilo jenom skóre. V čem byl poslední zápas s Pražským KS nepovedený?

Řekl bych, že to bylo nepovedeným vstupem do zápasu. Kluci z Pražského KS byli rychleji u míče, rychle nás dostupovali a podařilo se jim vstřelit první dva góly. Než jsme se ale vzpamatovali, tak už bylo pozdě.

 

Kdo Tě přivedl k fotbalu a v kolika letech jsi začínal s fotbalem?

Přišlo to tak nějak samo. Jako malý jsme si s klukama chodili pořád kopat na hřiště a už jsem u toho zůstal.

 

Tvůj taťka hrává za Petrůvku III. třídu. Sledoval jsi jeho výkony?

Samozřejmě. Chodíval jsem a stále se chodím dívat na téměř všechny zápasy. Taťka mi pomáhá se neustále zlepšovat a je mou oporou.

 

Co patří mezi Tvé záliby kromě fotbalu?

Obecně rád sportuju, ať už je to jízda na kole, posilování nebo volejbal a taky rád vařím.

 

Čeho bys chtěl ve fotbalové kariéře dosáhnout?

Mám velké cíle a rozhodně bych chtěl hrát profesionálně. Vím, že to bude velice těžké a já proto udělám cokoliv.

 

Jak tipuješ Euro? Kdo vyhraje? Co říkáš na naše fotbalisty?

Euro mě velmi baví. Zápasy jsou zajímavé a padají krásné góly. Samozřejmě bych byl rád, kdyby se naši fotbalisti dostali co nejdál. Začátek nám nevyšel, ale snad se do toho ještě dostaneme. Jako výherce tipuju Španělsko.

 

 

 

 

Dík za rozhovor a ať se Ti daří!

 

S Lukášem Hubáčkem rozmlouval Petr Koseček