Starší přípravka FC TVD Slavičín brala na KUDY cup v Pitíně druhé místo

 

/Pitín/ Starší přípravka FC TVD Slavičín v sobotu 25. května obhajovala prvenství na dalším ročníku KUDY cup v Pitíně. Ten se hrál pod záštitou bývalého českého fotbalového reprezentanta Ondřeje Kúdely, který z Pitína pochází a byl na turnaji i přítomen. Na turnaj se přihlásilo 10 týmů – ČSK Uherský Brod, FC Brumov, HS Kroměříž,  1. FC Slovácko dívky WU11, 1. FC Slovácko U10, SK SV Bojkovice, TJ Štítná nad Vláří,  FK Chropyně a TJ Pitín. Mladí Slavičané nakonec brali druhé místo, když v souboji s vítězným Brumovem jim stačil bod k prvenství, ale ten se jim nakonec uhrát nepodařilo.

 

 

 

V sobotu 25. května jsme jeli na obhajobu prvního místa na Kudy cup do Pitína. Letos bylo přihlášených deset týmů. Rozdělení turnaje pak bylo do dvou základních skupin po pěti týmech, ze kterých postupovaly první dva a lepší celek z třetího místa do finálové skupiny. My jsme ve skupině zahájili výhrou nad Slováckem U10 2:0, následovala trochu smolná bezbranková remíza s holkami ze Slovácka a výhra 3:0 nad Bojkovicemi. V posledním utkání ve skupině jsme i přes jasnou převahu a velké množství šancí, podlehli nakonec Chropyni 0:1.

 

I přesto jsme postoupili do finálové skupiny, kde jsme porazili opět kluky ze Slovácka 2:1. Poté jsme těsně zvítězili nad Uherským Brodem 1:0 a v „odvetě“ za skupinu jsme již tentokrát jasně porazili Chropyni 4:0. V posledním utkání nám tak na celkové vítězství v turnaji stačila remíza proti Brumovu. I přes průběžné vedení jsme bohužel nakonec podlehli 2:1 a brali celkově druhé místo, právě za vítězným Brumovem. Organizace turnaje byla výborná. Počasí kromě dvou bouřek bylo vynikající. Přijel i sám patron celé akce Ondřej Kúdela, který  předával ocenění pro nejlepší týmy a jednotlivce.  Do ALL STARS turnaje byl vybrán náš gólman Tomáš Mentlík. Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony. Obhajoba byla velmi blízko, ale i tak jsme za svoji hru sklidili pochvalu od přítomných fotbalových odborníků.

 

Trenéři FC TVD Slavičín – Roman Überall a Dalibor Majc