Trenér starší přípravky FC TVD Slavičín Dalibor Majc hodnotí uplynulou sezónu

 

/Slavičín/ Starší přípravka FC TVD Slavičín byla vedena trenéry Romanem Überallem a Daliborem Majcem. V průběhu celé sezóny  prokazovala velmi dobré výkony a s přehledem vyhrála zimní satelitní turnaj. Dařilo se jí i na venkovních turnajích a řada hráčů nastupovala i za mladší žáky. V mistrovské soutěži neměla v duelech s Vizovicemi, Horní Lhotou a Nevšovou příliš velkou konkurenci. Oba trenéři však své působení v klubu FC TVD Slavičín končí, nezbývá nám, než jim za skvěle odvedenou práci poděkovat!

 

 

 

Sezóna 2023 / 2024, starší přípravka FC TVD – hodnocení trenérů

 

Starší přípravka začala svou sezónu 23/24 domácím turnajem přípravek. Po solidním výkonu obsadila celkově druhé místo, od celkového vítězství nás dělila jen slabší koncovka v jednom zápase. Pokračovali jsem kvalitně obsazeným turnajem KUDY cup v Pitíně, který jsme ovládli a přesvědčili se, že mužstvo má své kvality. Nechali jsme za sebou celky Zlína i Slovácka a nechali vyrýt jméno FC TVD Slavičín na velký putovní pohár pro vítěze.

 

Do mistrovské soutěže jsme byli přihlášeni v okresním přeboru přípravek skupiny E. Tam jsme naráželi na soupeře z Vizovic, Horní Lhoty a Nevšové. Pro náš tým po loňském obsazení týmy Brumova, Bylnice a Štítné nad Vláří se jednalo o soutěž snadnou, kterou procházeli „v suchém triku“ a rozdíl ve výkonnost byl výrazný, proto bychom naše působení včetně jara více nerozebírali, ambice týmu byly o dva chlupy výše.

 

26.11. 2023 jsme se zúčastnili kvalitně obsazeného turnaje v Hluku, výsledkově se nám příliš nedařilo, kluci na penalty prohráli souboj o třetí místo s týmem Strání, fotbalovostí je však předčil pouze tým Slovácka, hrající ve vyšší intenzitě.

 

2.11 2023 jsme vyhráli mezinárodní turnaj, který pořádal Cementár Horné Srnie. Kluci, hráli bojovně, atraktivně, fotbalově a nechali za sebou týmy Považské Bystrice, domácího Cementára, Bolešova a i krajany z Brumova a Bojkovic. Výhrou si vykopali kromě poháru i zájezd na utkání Konferenční ligy mezi Slovanem Bratislava a slovinskou Olympijí Ljubljana, které se hrálo na krásném stadionu Těhelné pole v Bratislavě.

 

13. 1 a 11.2 2024 jsme hráli turnaje OFS Zlín v hale v Luhačovicích a následně doma ve Slavičínské hale. Oba turnaje jako přes kopírák. Jedno zaváhání v základní skupině nás odsoudilo pouze k zápasu o třetí místo, takže dvakrát bronzoví. Turnajů se účastnily týmy z okresu, hrálo se s futsalovým míčem, který jsme potkali pouze na těchto turnajích. Hodnocení znělo – ostuda nebyla, ale tu se mělo vyhrát.

 

Hlavním programem zimy byla Halová Satelitní liga. Série šesti turnajů tradičně obsazenými týmy Brumova, Bojkovic, Uherského Brodu, Valašských Klobouk, Vizovic a FC TVD. Kluci na každém turnaji předváděli atraktivní fotbal, občas si vybrali svůj slabší zápas, ale ligu s přehledem vyhráli. Na poslední finálový turnaj do Bojkovic jelo již s komfortním náskokem, který potvrdilo úvodními zápasy a zbytek turnaje mohlo hrát pro radost na krásu a pro fanoušky.

 

Na jaře nás čekaly kromě mistrovský zápasů okresního přeboru tři turnaje, na kterých jsme chtěli prověřit své dovednosti. K tomu jsme přizpůsobili i přípravu a doplnili je o přátelské zápasy s celky Bojkovic a Vlachovic. V době konání dvou těchto turnajů náš tým.

 

U11 v mistrovských zápasech zastoupili kluci z mladší přípravky U9, kteří statečně pod vedením trenérů rozdělili svůj tým a zabojovali i za starší spoluhráče a tím nám umožnili soustředit se jim na tyto kvalitní turnaje, za což jim patří velký dík.

 

25.5. 2024 jsme jeli obhajovat první místo do Pitína na KUDY cup. V oslabené sestavě vlivem zranění jsme se poměřovali s kvalitními celky Slovácka, které poskládalo tři týmy nebo třeba týmy Chropyně, Kroměříže, Uherského Brodu, Bojkovic, Brumova. Právě celek Brumova nás v posledním zápase připravil o první místo. Nám stačil bod, a navíc jsme vedli. Brumov však zabojoval a utkání otočil ve svůj prospěch.

 

Ve dnech 7. a 8. 6. 2024 jsme se zúčastnili nejkvalitnějšího turnaje sezony o pohár 1.FC Viktorie Přerov. Turnaj se hrál na hřištích pro soutěž mladších žáků, v rozestavení 7+1. Turnaj plný atraktivních, a hlavně velmi těžkých soupeřů jsme brali jako zatěžkávací zkoušku pro tým na příští žákovskou sezonu, opravdové ověření kvalit a srovnání, jak na tom jsme v porovnání se soupeři velkých klubů. Základní skupina – FC Zlín, nizozemský Siol Cuik, Svratka Brno, Frýdek Místek, Valašské Meziříčí. Skupina těžká, vlastně nejlepší ze všech tří. V dalších skupinách hráli mužstva jako Sparta Brno, MFK Vítkovice, Viktorie Přerov, Líšeň a spousta dalších atraktivních celků skládajících se z kluků ročníku 2013. My jsme přivezli tým smíšený z ročníku 2013 a 2014 ale i přesto jsme výsledkově nepropadali. Zápasy se hráli ve vysokém tempu 22 a 27 minut pak v sobotu. Prohra s pozdějším celkovým vítězem FC Zlín 2:0, těsná prohra s celkově druhým holandským týmem Siol Cuik 1:0, prohry s celky Svratka Brno, který v sobotu opanoval stříbrnou skupinu nás poslali do bronzové skupiny a nezachránila to ani remíza s celkem z ValMezu. V sobotu přišla i výhra se Zlínem B a remíza se silnější z dvou mužstev Viktorie Přerov. To vše stačilo na 15. místo a ukázalo, jak moc velký rozdíl dělá systematické kladení vyšších nároků na kluky již od věku sedmi let, kdy každým rokem se tento rozdíl více prohlubuje.

 

Sezonu jsme zakončili 23.6.2024 na tradičním turnaji v Bojkovicích. Zkušenosti z přerovského turnaje jsme chtěli přetavit právě zde. Předváděli jsme útočný fotbal, plný branek, vadou na kráse byl zápas s domácím celkem Bojkovic U11, který urval bod. Do posledního zápasu jsme tak šli s cílem porazit slovenský Cementár Horné Srnie, leč jsme si zase vybrali slabší výkon v nepravou chvíli. Bylo z toho celkové stříbro.

 

Do mladších žáků předáváme silný ročník 2013, který doplněný o hráče ročníku 2014 může směle reprezentovat FC TVD v žákovských soutěžích a turnajích. Celkově tak sezonu hodnotíme velmi pozitivně. Mužstvo mělo výbornou týmovou kabinu, konzistentní výkony po celou dobu sezóny a jde o velmi perspektivní dvojročník. Bylo nám ctí s takovým týmem pracovat. Dík samozřejmě patří rodičům a klubu, kteří mužstvo skvěle podporovali.

 

 

Trenéři Roman Überall a Dalibor Majc