Brankář FC TVD Slavičín Tomáš Pjajko: Šesté místo v uplynulé sezóně je nejspíše odpovídající

/Rozhovor/ Brankář FC TVD Slavičín Tomáš Pjajko odchytal téměř celou uplynulou sezónu. V jarní části to navíc neměl vůbec jednoduché, protože hráči v obraně se měnili jako na běžícím pásu. Jak hodnotí právě skončenou sezónu, na kterém postu by mužstvo posílil a kde bude trávit letošní dovolenou, se můžete dočíst v našem rozhovoru.

 

Tome, jak bys zhodnotil uplynulou sezónu?

Uplynulou sezónu bych zhodnotil, že byla jako na houpačce. Střídaly se povedené zápasy s těmi méně povedenými a konečné 6. místo je tedy asi odpovídající.

 Který zápas byl z Tvého pohledu nejpovedenější?

Z mého pohledu to byl zápas v Holešově na podzim a zápas proti Kozlovicím v jarní části sezóny. Oba dva tyto zápasy se nám povedly jak herně, tak i výsledkově.

A na které utkání bys nejraději zapomněl?

Nejradši bych zapomněl na dva zápasy. Prvním z nich je proti Baťovu na podzim a druhým je zápas na Vsetíně na jaro. V obou zápasech nám nevyšlo téměř nic, naopak soupeřům vycházelo vše, na co šáhli.

V jarní části jsme neměli klasického stopera a obrana hodně rotovala. To ani pro gólmana není zrovna ideální situace?

Není to ideální situace pro gólmana, ale ani pro celý tým. V zimě nám odešli dva stopeři a bohužel se nikoho nepovedlo přivést, takže se to vesměs celé jaro tak nějak látalo. Navíc nás v jarní části zastihlo hodně nějakých zranění a nemocí, což v této situaci taky zrovna nepomohlo. Každopádně si myslím, že jsme si s tím vždycky v rámci možností dokázali poradit.

Vraťme se ještě k odmítnutí postupu v minulé sezoně. Vidíš to s odstupem času jako chybný krok?

Neřekl bych, že to vnímám jako chybný krok. Prostě to beru tak, jak to je. I když asi jako každý hráč bych si chtěl zkusit vyšší soutěž, tak beru v potaz všechny náležitosti ohledně tohoto složitého rozhodnutí.

V nadcházející sezoně budeme mít nového soupeře. Co očekáváš od nováčka z Kvasic?

Myslím si, že se bude jednat o zajímavého soupeře, který má ambice, což dokazoval už několik sezón v KP. Nicméně až čas ukáže, jak jsou na vyšší soutěž připraveni.

Navíc k nám přišly celky z Hranic a Valašského Meziříčí. Ty asi zvednou kvalitu divizní skupiny E?

Oba mančafty velmi dobře známe již z dřívějšího působení v této skupině a vždycky patřily k těm lepším a zápasy s nimi byly atraktivní. Jsem zvědavý na Hranice, které přijdou z MSFL

Záda Ti kryje zkušený Staňa Vypušťák. Máš informace, že bude pokračovat i nadále?

Co jsme se spolu naposledy bavili, tak by měl pokračovat, za což jsem moc rád.

Působil jsi dříve ve Strání. Jak vnímáš jejich postup do MSFL a jak vidíš jejich ambice?

Jejich postup do 3. ligy vnímám jako zasloužený, což dokazovali celou sezónu. Sám jsem zvědavý na jejich působení ve vyšší soutěži, ale myslím si, že by to mohli zvládnout a hrát někde uprostřed tabulky.

Dařilo se našemu dorostu. Myslíš si, že mladí hráči mají šanci se dostat do kádru A týmu?

Viděl jsem pár tréninků i zápasů a někteří jsou opravdu šikovní a myslím si, že si šanci určitě zaslouží. Vlastně už teď na konci sezóny ji řada z nich dostala. Pak už je to jenom na nich, aby chytili šanci za pačesy.

Na kterých postech bys náš celek posílil. A víš o nějakých odchodech?

Za mě by stačilo přivést jednoho až dva hráče do obrany a co se týká nějakých odchodů, tak to zatím nevím o žádném.

Slavičínský fotbalový areál má nejlepší léta už za sebou. Právě Strání nebo Kozlovice mají krásná sportoviště. Jak to vnímáš?

Je pravda, že náš areál už nepatří mezi ty nejmodernější a zasloužil by zrekonstruovat. Kromě Strání a Kozlovic bychom našli ještě i další kluby, které mají krásné areály. Myslím si, že zrovna Slavičín by měl mezi tyto kluby s novými a krásnými areály patřit.

Kdy Vám začíná letní příprava?

Letní příprava nám začíná v úterý 9. července.

Na úvod přivítáme olomoucké Nové Sady, dnes se už jmenují TJ MILO Olomouc. Pak jedeme do Skaštic a hostíme Holešov. Co říkáš na los?

.Jsem rád, že začínáme doma. První zápas sezóny s Novými Sady už je snad taková tradice. Jinak los nějak speciálně nevnímám, jelikož nás žádný soupeř během sezóny nemine.

Kde budeš trávit letošní dovolenou?

Letošní dovolená pro mě bude trochu netradiční, jelikož jedeme s přítelkyní do Rakouska a bude se jednat o brigádu a dovolenou zároveň.

Co bys popřál na závěr slavičínským příznivcům a čtenářům našeho webu?

Určitě bych jim chtěl poděkovat za jejich přízeň a popřát jim pevné nervy při sledování našich utkání (smích). A taky všem přeji pěknou dovolenou.

 

 

Dík za rozhovor a ať se Ti daří!