Dorostenci FC TVD Slavičín vybojovali v Krajském přeboru druhé místo

/Slavičín/ Poslední mistrovské utkání v sezoně 2023/2024 odehráli slavičínští dorostenci na domácí půdě proti celku z Holešova. Slavičané  bojovali o druhé místo v tabulce Krajského přeboru před dotírajícím Uherským Brodem. To může být v konečném účtování i postupovým do dorostenecké divize. V první půli si domácí vypracovali dvoubrankový náskok. Ve druhém dějství ale domácí pod tíhou okamžiku znervózněli a hosté utkání ještě zdramatizovali. Svěřenci trenéra Pavla Tomečka nakonec zápas dovedli do vítězného konce a obsadili skvělé druhé místo v konečné tabulce Krajského přeboru.  Navíc Jakub Rapant získal korunu krále střelců Krajského přeboru, kdy svým soupeřům nasázel úctyhodných 35 branek!

FC TVD Slavičín

3:2 (2:0)

hřiště Slavičín v 10.00 hodin

Branky: Lukáš P. 2, Rapant (pen.)
Sestava: Fojtů – Zoubek, Bělaška, Boráň (C), Rapant, Hubáček, Psota, Lukáš P., Hamalčík D., Barcuch M., Marek D.

Střídali: Šefčík, Ševčík, Barcuch P., Cuřín, Bor M.

Slavičín, 15.6.2024

FOTOGALERII z utkání najdete zde –  https://www.rajce.idnes.cz/trena27/album/slavicin-dorost-holesov-dorost-15-6-2024

Jak se říká, že poslední krok bývá nejtěžší a to se v sobotu 15. června v utkání slavičínských dorostenců v duelu s Holešovem i vyplnilo. Domácí hráli o druhé místo v tabulce Krajského přeboru, které při shodě několika okolností může znamenat i postup do dorostenecké divize. Slavičané vstoupili do zápasu aktivně a vypracovali si několik šancí. Hosté spoléhali na rychlé brejky a na agilního Biháryho. Uklidnění do řad domácího celku přinesla trefa Petra Lukáše z 25. minuty, který vrátil hlavou míč do sítě. Stejný hráč si tuto situaci zopakoval i za deset minut, kdy skóroval opět hlavou. Do půle již Slavičané další možnosti nezužitkovali a do šaten tak odcházeli se zaslouženým dvoubrankovým náskokem.
Ve druhé půli, patrně pod tíhou výsledku či podcenění soupeře, přestali slavičínští dorostenci běhat a v obraně nepochopitelně zmatkovat. Hosté nejdříve nastřelili brankovou konstrukci. Varování domácím nestačilo a Krejčí v 50. minutě s pomocí tyče dostal míč za záda brankáře Fojtů. Slavičané znejistěli, začala se vytrácet přesnost z jejich kopaček a hosté vycítili šanci. Domácí pak podržel brankář Fojtů, na straně druhé se blýskl výborným zakrokem i gólman hostí. V závěru domácí kopali penaltu, kterou kanonýr Rapant proměnil. O minutu později po dalších zmatcích v domácí obraně Biháry snížil na jednobrankový rozdíl. V nastaveném času ještě hosté sahali po vyrovnání, ale výhru domácí uhájili.
Poděkování patří celému týmu za velký úspěch slavičínského dorostu, který se po dvou letech trápení, opět dostal do lepší společnosti.
Dík patří i trenérovi Pavlu Tomečkovi, asistentovi a trenéru brankářů Aldovi Ocelíkovi a vedoucímu týmu Petrovi (Džojsovi) Urbánkovi. Dík patří také všem rodičům a příznivcům slavičínského týmu.

 

Hodnocení trenéra Pavla Tomečka:
Před začátkem zápasu jsme věděli, že nás nečeká lehký soupeř. Do zápasu jsme nastoupili aktivně a chtěli jsme diktovat tempo hry od začátku utkání, což se nám také v první půli dařilo. A jenom škoda, že jsme neproměnili ještě více šancí, které jsme v první půli měli. Druhy poločas, už byl z naší strany horší, neměli jsme potřebný klid na míči a lehce jsme ztráceli míče, čehož soupeř využil a vstřelil nám kontaktní gól. I když to bylo do konce zápasu velmi nervózní, tak jsme nakonec zápas zvládli a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.