Fotbalisté Slavičína zakončili sezónu porážkou v Přerově

 /Přerov/ Poslední divizní utkání v jarní části odehráli slavičínští fotbalisté v Přerově. Domácí tým je již jistým sestupujícím celkem do Krajského přeboru a tak chtěl své dlouholeté účinkování v divizních soutěžích zakončit výhrou. Slavičané přijeli v hodně omlazené sestavě. Výčet hráčů, kteří trenéru Slončíkovi z různých příčin chyběli, by byl hodně dlouhý a tak si alespoň první divizní starty připsaly hráči dorosteneckého týmu. V první půli Slavičané dvakrát zbytečně inkasovali. Své možnosti však zužitkovat nedokázali. V úvodu druhé půle se náramně trefil Staněk a bylo zaděláno na drama. Hráči FC TVD však své dobré střelecké příležitosti nevyužili. V závěru hosté prostřídali celý kádr a do branky šel i Jakub Marek. Sezonu tak končí Slavičané prohrou u posledního týmu. Jaká byla sezona 2023/2024 těžko říct, někdy to připomínalo jízdu na horské dráze, ale konečná 6. či 7. pozice patrně odpovídá stávajícímu složení mužstva, které v půlce jarní části postihlo zranění dvou klíčových hráčů Kořenka a Vincúra. Jaký bude další pohyb ve slavičínském klubu, se pak dozvíte na novém webu FC TVD, který by měl být zanedlouho představen i s novým webmasterem. 

2:1 (2:0)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Staněk
Sestava: Pjajko – Goňa, Jandl, Žůrek, Jakubowicz, Hradil, Školník, Naňák, Petr Lukáš, Juřica, Staněk
Střídali: J. Marek – Zoubek, Boráň, Psota, M.Barcuch
Přerov, 12.6. 2024

 

Hodnocení utkání vedoucím FC TVD Slavičín Staňou Belžíkem:

 

Do Přerova jsme odjeli s několika mladíky, poprvé se v divizi objevil dorostenec Jakub Jandl a nevedl si špatně. Od začátku dostal šanci Petr Lukáš a na lavičce čekala na svoji příležitost hned pětice dorostenců. Chyběli nám především zkušení obránci – Kalus byl vykartovaný a v zaměstnání zůstal zkušený obránce Vašulka. V první půli se hrála vyrovnaná partie, domácí na rozdíl od nás, dokázali své příležitosti využít. V poslední době inkasujeme velmi laciné branky a stejně tomu tak bylo na Hané. Přitom se sami na branku hodně nadřeme. Ve druhé půli Staněk po dvou minutách krásnou trefou snížil na 1:2. Chtěli jsme pak srovnat, ale domácí obrana byla pozorná. V závěru se na hřiště dostala i pětice dorostenců, brankář Marek pak dokázal udržet čisté konto. Utkání tak skončilo výhrou Přerova, bylo vidět, že je konec sezony a ta se jen dohrává. Potřebujeme si všichni odpočinout, načerpat nových sil a především doléčit zranění, kterých bylo v jarní části opravdu hodně.

 

 

Hodnocení utkání v Přerovském deníku:

„Začali jsme utkání velice dobře. Hráli jsme organizovaně, měli plno sprintových náběhů, což nám v první půli přineslo převahu,“ byl spokojený trenér Viktorie David Chuda. Viktorka hned v prvních vteřinách mohla otevřít skóre. Braun ale po získání míče netrefil bránu. Neprosadil se ani o pár minut později po centru. Ve 27. minutě už se ale domácí radovali zásluhou Javory. „Pěkná akce, do které se zapojilo více hráčů,“ kvitoval trenér. Ještě do poločasu jeho tým vedení navýšil, trefil se Nezval.

 

Nicméně vstup do druhé půlky Přerovu nevyšel a už po dvou minutách bylo sníženo. „Už závěr prvního poločasu patřil hostům, kteří se oklepali a měli jednu vážnou situaci. Do druhého jsme však vstoupili, jak nejhůře to šlo. Pasivně a ustrašeně a Staněk nás potrestal nádherným gólem,“ přiblížil Chuda. Jenže na víc se už hosté ve zbytku utkání nezmohli. „Dokázali jsme největší tlak otupit. Střely z dálky kryl Bělka, standardky uskákali obránci,“ dodal.

 

 

 

Více v Deníku – https://prerovsky.denik.cz/fotbal-divize/prerov-zacal-vyhravat-ale-pozde-kousek-a-placame-se-po-ramenou-mrzi-chudu-202406.html