Starší přípravka FC TVD Slavičín startovala na turnaji v Přerově

 

/Přerov/ Starší přípravka FC TVD Slavičín v pátek 7.6 a v sobotu 8.6. 2024 hrála na mezinárodním turnaji v Přerově. Klub 1. FC Viktorie Přerov ve spolupráci se sportovní školou ZŠ Za mlýnem zde opět po roce pořádal dvoudenní turnaj v areálu v Sokolské ulici. Letošní ročník turnaje patřil kategorii U11 – ročníky narození 2013 a mladší. V základní skupině se hráči FC TVD utkali s FC Zlín, TJ Valašské Meziříčí, FC Svratka Brno, FK Frýdek-Místek a holandským SIOL Cuijk. V kvalitní konkurenci nakonec mladí Slavičané brali patnácté místo a hlavně získali další fotbalové zkušenosti.

 

Hodnocení trenéra Romana Überalla:

 

V pátek a sobotu 7.- 8.června jsme měli možnost zúčastnit se dvoudenního a velmi dobře obsazeného turnaje v Přerově. V pátek se odehrála utkání ve třech základních skupinách. V sobotu se pak hrály zápasy o celkové umístění. V základní skupině jsme se postupně utkali se Zlínem „A“, holandským týmem SIOL Cuijk, s Frýdkem-Místkem, Svratkou Brno a Valašským Meziříčím. Jak se později ukázalo, naše skupina byla opravdu silná, kdy čtyři z pěti soupeřů byli nakonec v celkovém hodnocení do 8. místa, přičemž Zlín „A“ se stal celkovým vítězem před holandským Cuijkem. V pátek jsme i přes velkou bojovnost a nasazení našich kluků, uhráli pouze jednu remízu s Valašským Meziříčím.

 

V sobotu jsme ve skupině o 13.-17. místo začali výhrou nad Zlínem „B“, následně jsem remizovali s Přerovem „modří“. Dalšímu přerovskému týmu jsme smolně podlehli 2:1 penaltou v nastavení. V posledním utkání, opět proti Valašskému Meziříčí, jsme i přes výborný začátek a tlak nakonec podlehli 0:3, což byla největší naše prohra v celém turnaji. Nakonec jsme tedy brali 15. místo ze sedmnácti účastníků. I přes zdánlivě neúspěšné výsledky, to byla pro nás všechny skvělá zkušenost. Kluci zjistili, jaké je hrát proti silným soupeřům ve své věkové kategorii, nová pro ně byla i velikost hřiště a systém 7+1, na který zatím nejsou zvyklí. Každopádně jsme si oba dny v Přerově s noclehem v tělocvičně místní školy naplno užili, utužili partu a jsme rádi za možnost se takového turnaje zúčastnit. Děkujeme také rodičům, kteří nás přijeli ve velkém počtu podpořit! Snad nabyté zkušenosti zúročíme na posledním turnaji sezony, který odehrajeme v neděli 23.6. v Bojkovicích.

 

výsledky pátek:

– Zlín „A “ 0:2

– SIOL Cuijk 0:1

– Frýdek-Místek „bílá“ 0:2

– Svratka Brno 1:3

– Valašské Meziříčí 1:1

 

výsledky sobota:

– Zlín „B“ 2:0

– Přerov „modrá“ 1:1

– Přerov „zelená“ 1:2

– Valašské Meziříčí 0:3

 

 

 

 

 

 

Z webu . FC Viktorie Přerov:

Hodnocení turnaje O pohár 1. FC Viktorie Přerov a ZŠ za mlýnem

39. ročník turnaje proběhl na výbornou

V pátek a sobotu 7.-8. června proběhl 39. ročník turnaje O pohár 1. FC Viktorie Přerov a ZŠ Za mlýnem. Letošní ročník patřil kategorii U11, kterou tvoří hráči a hráčky ročníku 2013 a mladší. Do turnaje vstoupilo 17 týmů z prvních a druhých lig, SpSM a krajského přeboru. V pátek se týmy rozdělily do tří skupin, ve kterých sehrály 4-5 utkání. V sobotní hrací den se vytvořily nové skupiny o umístění v turnaji, vzhledem k výsledkům a umístěním ve skupinách z pátečního dne – sk. A o 1. – 6. místo, sk. B o 7. – 12. místo a sk. C o 13. – 17. místo.

Konečné pořadí turnaje:

1. FC Zlín A

2. SIOL Cuijk

3. FC Sparta Brno

4. MFK Vítkovice

5. AFK Tišnov

6. SK Líšeň

7. FC Svratka Brno

8. FK Frýdek – Místek bílá

9. SK Hanácká Slavia Kroměříž

10. 1. SK Prostějov

11. FKM Konice

12. FK Frýdek – Místek modrá

13. TJ Valašské Meziříčí

14. 1. FC Viktorie Přerov modrá

15. FC TVD Slavičín

16. FC Zlín B

17. 1. FC Viktorie Přerov zelená

Individuální ocenění:

Nejlepší střelec: Adam Vaško (FC Svratka Brno) – 11 branek

Nejlepší hráč: Štěpán Skotek (FC Zlín A)

Nejlepší brankář: Petr Kuneš (SK Hanácká Slavia Kroměříž)

Chtěli bychom poděkovat všem hráčům a hráčkám, trenérům a trenérkám, vedoucím týmů za účast na našem turnaji a za předvedené výkony. Dále všem organizátorům, trenérům, hráčům a rodičům z řad klubu za skvělý a hladký průběh turnaje.

Velké poděkování patří naši partnerské škole ZŠ Za mlýnem za velkou výpomoc při organizaci turnaje a bufetu Na Růžku za přípravu a vydávání stravy pro týmy během turnaje.

Letošní ročník se opět povedl a my se budeme těšit za rok na 40. ročník turnaje.