Fotbalisté FC TVD Slavičín doma se Šternberkem jen remizovali

 

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín odehráli poslední mistrovské domácí utkání se Šternberkem již v sobotu 8. června. Ve hře bylo konečné šesté místo v divizní tabulce, neboť oba celky od sebe dělil pouze jednobodový rozdíl. V utkání nakonec nebylo vítěze. Hosté se ujali vedení, domácí srovnali v závěru Školníkem Navíc přišli o vyloučeného Kaluse. Poslední mistrovské utkání pak odehrají hráči FC TVD již ve středu 12. června v Přerově. Ten je již jistým sestupujícím týmem  do Krajského přeboru. Středeční utkání v Přerově začíná v 17.30 hodin.

FC TVD Slavičín

1:1 (0:0)

 

Branky: Školník
Sestava: Pjajko – Kostka, Kalus, Vašulka, Chrudina, Goňa, Naňák, Školník, Hradil, Žůrek, Staněk
Střídali: P.Lukáš, D.Hamalčík, Zoubek, Rapant
Slavičín,  8.6. 2024

Hodnocení utkání v Olomouckém deníku:

„Stál proti nám velice kvalitní soupeř, doma jsme s ním prohráli a chtěli jsme mu to vrátit. Museli jsme tomu však uzpůsobit tempo, věděli jsme, že v parném počasí nám budou ubývat síly,“ popisoval Lošťák, jehož tým několikrát podržel brankář Kopřiva.  Čtvrt hodiny před koncem šli hosté dokonce do vedení. Po individuální akci předložil Zvědělík míč Sedláčkovi, který zasekl brankáře, položil si ho a dal gól. O tři minuty později šel navíc Slavičín do deseti, protože Kalus fauloval unikajícího Zifčáka. „Soupeř prostřídal, využil všech pět možností a dal tam čerstvé mladíky. Navíc neměli co ztratit,“ říkal Lošťák s tím, že výhoda jednoho hráče nebyla zase taková, jak by se mohlo zdát, jelikož on neměl možnost střídání.

Tři minuty před koncem pak Slavičín i přes oslabení dokázal vyrovnat. „Pěkná akce. Těsně předtím šel ale Zifčák sám a nedal. Místo, abychom vedli 2:0, jsme z protiútoku inkasovali,“ litoval.

„Mohli jsme vyhrát, ale asi by to nebylo zasloužené. Dělba bodů je spravedlivá. S bodem jsem spokojený,“ dodal. Šternberk je stále ve hře o šesté místo. Ztrácí na něj bod a musí tak porazit Skaštice a Slavičín zároveň nesmí vyhrát v Přerově.

 

Více v Deníku – https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/sternberk-jel-k-zapasu-v-deseti-souper-videl-cervenou-pak-vyrovnal-20240610.html