Fotbalisté FC TVD Slavičín přivítají již v sobotu odpoledne Šternberk

 

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín odehrají poslední mistrovské domácí utkání se Šternberkem již v sobotu 8. června od 16.00 hodin. Ve hře bude konečné šesté místo v divizní tabulce, neboť oba celky od sebe dělí pouze jednobodový rozdíl. V minulém kole fotbalisté Šternberku v domácím prostředí podlehli olomouckým Novým Sadům. Slavičané si přivezli ze Strání prohru po divoké přestřelce 5:3. Poslední mistrovské utkání pak odehrají hráči FC TVD již ve středu 12. června v Přerově. Ten je již jistým sestupujícím týmem  do Krajského přeboru. Středeční utkání v Přerově začíná v 17.30 hodin.

FC TVD Slavičín

sobota 8.6. 2024

hřiště Slavičín v 16.00 hodin

Branky: 
Sestava:
Střídali:
Slavičín,  8.6. 2024

Historie kopané ve Šternberku:

 

První dochovaná zpráva o utkání fotbalistů Šternberka je z roku 1923. Z tohoto roku se dochovala fotografie mužstva Bohuňovic, které zvítězilo nad DFC Šternberk 2:0. Fotbal se tehdy hrál ve Šternberku již po první světové válce, ale oficiální prameny uvádějí nástup fotbalu ve Šternberku až v červenci 1945.

Prvním předsedou byl zvolen pan Velimský. Poblíž nádraží si Šternberští vybudovali hřiště a sehráli několik přátelských a turnajových zápasů. V roce 1947 vstoupili do mistrovských soutěží boji ve třetí třídě. Poměrně rychle stoupali na výkonnostním žebříčku a v roce 1956 hráli jeden rok v Krajském přeboru olomouckého kraje. V té době hrál v dorostu brankář Ivo Viktor, pozdější reprezentant.

 

Více si můžete přečíst zde – https://www.fksternberk.cz/historie-klubu/