Dorostenci FC TVD Slavičín vyhráli s Brumovem

Štítná nad Vláří/ Dorostenci Slavičína se ve středu 8. května představili v nedaleké Štítné nad Vláří proti  Brumovu, když mistrovské utkání KP bylo přeloženo kvůli nepříznivému počasí z 20. dubna. V podzimní části dokázali Slavičané na hřišti ve Vlachovicích Brumovjany porazit vysoko 5:1. Na perfektně připraveném pažitu ve Štítné nad Vláří i tentokrát Slavičané dominovali a po velmi dobrém výkonu si odvezli tři body. Po půli vedli hosté brankou Psoty. Další trefu přidal ve druhém dějství Kostka. Domácí ještě snížili Ševčíkem, ale poslední slovo měl Jandl. Další mistrovské utkání odehrají dorostenci FC TVD Slavičín již v pátek 10. května u lídra tabulky v Kunovicích. Utkání má výkop v 18.00 hodin.

1:3 (0:1)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Psota, Kostka a Jandl
Štítná nad Vláří středa 8.5.2024

 

 

 

Hodnocení trenéra Pavla Tomečka: 

 

Do zápasu s Brumovem jsme vstoupili aktivně a hned od úvodu zápasu jsme si vytvořili herní převahu, kterou jsme dokázali udržet po celou dobu utkání. Je jenom škoda, že jsme nedokázali z množství šanci přidat více gólů. Jinak jsme hráli organizovaně a zasloužené jsme v derby i podruhé zvítězili.

 

 

Historie klubu z Brumova:

Fotbalový oddíl v Brumově byl založen 25. února 1941 pod názvem SK Brumov a hned po založení se přihlásil do tehdejší II. třídy Hameleho hanácké župy fotbalové. V této soutěži jsme setrvali až do roku 1949, kdy došlo k reorganizaci soutěží, které jsem už hráli pod novým názvem TJ Sokol MEZ Brumov, později jako TJ Spartak MEZ Brumov.

V roce 1955 jsme se stali přeborníky Valašskoklobouckého okresu a poprvé postoupili do krajských soutěží. Až do roku 1960 jsem hráli své domácí zápasy na hřišti na Ohradě. V tento rok byl vybudován nový fotbalový areál se škvárovým povrchem v lokalitě na Podměstí. V šedesátých letech se tým mužů pohyboval mezi okresním přeborem a I. A třídou. Kvalitní práce s mládeží se odrazila i na úrovni týmu mužů, kteří v roce 1979 vyhráli I. A třídu a postoupili do krajského přeboru. V osmdesátých letech jsme střídali účast v krajském přeboru s I. A třídou.

V letech 1986 – 1991 došlo k přestavbě areálu, kdy byla postavena nová krytá tribuna a škvárový povrch nahradilo nové travnaté hřiště.

V roce 1994 změnil klub název podle svého nového sponzora na FC ELSEREMO Brumov. V roce 1996 postoupil do Divize a o tři roky později až do třetí nejvyšší soutěže u nás – do MSFL.

Po sestupu v roce 2001 se do MSFL dokázal znovu na rok vrátit v roce 2006. V současné době je stálým účastníkem divize.

Klubu se už dlouhodobě daří vychovávat mladé talentované fotbalisty. Mezi nejznámější odchovance patří Tomáš Řepka (46x reprezentace, 4x mistr ČR), Tomáš Polách (337x start v 1. lize) a Petr Lysáček (1. liga). Více našich odchovanců si pak zahrálo druhou ligu. Z mladších odchovanců jsou velkým příslibem do budoucna Jiří Adamuška (13x mládež. reprezentace), Marek Novák (9x mládež. reprezentace) a Marie Lysáková (2x mládež. reprezentace).

Důležitou událostí pro klub byla výstavba hřiště s umělou trávou 3. generace v roce 2010, které využívají všechny týmy ke kvalitní přípravě.

Celou podrobnou historii klubu i s historickými fotografiemi najdete ZDE.