Fotbalisté Slavičína  udolali jedinou trefou Naňáka Nový Jičín

/Slavičín/ Další mistrovské utkání odehráli fotbalisté FC TVD v neděli 14. dubna na slavičínském hřišti proti Novému Jičínu. Domácí nastoupili v hodně improvizované sestavě bez Juřici, Goni, Staňka a Hradila a zejména v první půli byly tyto absence znát. Domácí hráli příliš těžkopádně a bez nápadu. Hosté zlobili z rychlých brejků a byli nebezpeční. Ve druhé půli domácí zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a vytěžili z převahy úvodní Naňákovu branku. Po příchodu na hřiště Goni a Staňka již Slavičané zcela ovládli hru. Je jen škoda, že dobré příležitosti nedokázali přetavit ve druhou branku. Hosté stále cítili šanci, ale brankáře Pjajka ve druhém dějství prakticky neohrozili. Další mistrovské utkání odehrají Slavičané za týden v Bzenci.

FC TVD Slavičín

1:0 (0:0)

 

Branky: Naňák
Sestava: Pjajko – D.Hamalčík, Kalus, Vašulka, Chrudina, M.Kořenek, M.Vincour, Školník, Naňák, Žůrek, Jakubowicz
Střídali: Goňa, Staněk, P. Lukáš, Rapant
Slavičín,  14.4. 2024, v 10.15 hodin

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Více než předvedená hra a výkon nás hřejí tři získané body. Zasloužené, ale opravdu hodně vydřená výhra,“ přiznal po utkání kouč TVD Petr Slončík.  „Z naší strany to nebylo dobré, byli jsme pomalí, první půli nám co se kombinace, šancí a útočné hry dopředu týče vůbec nevyšel. Částečně to jde i za mnou, neboť jsme zkoušeli jiné rozestavení,“ upřesnil Slončík.  „Po další změně rozestavení to již bylo od nás zajímavější, více jsme se začali prosazovat po stranách. Vytvořili jsme si šance, ale i přes jeden vstřelený gól nám to v řešení finální fáze a v koncovce nějak nelepí. Vyhráli jsme sice zaslouženě, ale měli jsme se vícekrát prosadit, dát více branek,“ dodal ve svém hodnocení Slončík, jehož výběr čeká těžká prověrka – na půdě čtvrtého Bzence.

 

Více ve Zlínském deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/obrazem-divizni-slavicin-poosme-bodoval-co-stalo-za-chudou-vyhrou-20240414.html

 

Hodnocení utkání v Novojičínském deníku:

 

„První půle byla vyrovnaná. Pro nás škoda, že nějaké nadějně vypadající situace jsme nebyli schopni dotáhnout k zakončení,“ řekl Deníku trenér Nového Jičína Pavel Kunc. „Po nástupu do druhé půle sice domácí drželi míč, ale nějaké velké šance neměli. Štve nás, že zápas rozhodla branka ze standardní situace, kterou jsme si měli lépe ohlídat,“ měl jasno Pavel Kunc. „Domácí pak měli další dvě šance, ze kterých mohli definitivně odskočit, ale Hub v brance nás udržel ve hře o body. Závěr si pak domácí zkušeně pohlídali a nepustili nás ani do nějakého tlaku,“ uzavřel Pavel Kunc.

 

Více v Deníku – https://novojicinsky.denik.cz/fotbal-divize/novy-jicin-slavicin-jediny-gol-nastvani-favorit-zachrana-trener-kunc.html