Dorostenci FC TVD Slavičín brali doma s Loukami jenom bod

/Slavičín/ Dorostence Slavičína čekal ve čtvrtém jarním kole Krajského přeboru souboj s nováčkem soutěže z Louk. Hosté přes zimu hodně posílili svůj kádr a prezentovali se zejména v první půli velmi dobrým výkonem. Domácí hráči doslova prospali první poločas. Ve druhém dějství Slavičané zlepšili kombinaci, ale s houževnatým soupeřem brali pouze jeden bod. Další utkání odehrají dorostenci FC TVD v sobotu 20. dubna v nedalekém Brumově.

FC TVD Slavičín

1:1 (0:0)

 

 

Branky: Boráň M.
Sestava:
Slavičín, sobota 13.4.2024

 

Domácí trenér Pavel Tomeček postrádal v tomto duelu Hamalčíka, Kostku a Zoubka a tyto absence se nakonec ukázaly jako klíčové. Slavičínští dorostenci byli v souboji s Loukami favoritem, ale hosté od úvodního hvizdu dokazovali, že jejich výsledky v jarní části nejsou náhodné. Domácí sice měli několik standartních situací, ale jejich zahrávání během celého utkání nebylo dobré. Hosté hrozili z rychlých brejků a brankář Marek se musel v bráně hodně ohánět a svůj tým několikrát podržel. Domácí se do šancí příliš nedostávali a hrotoví útočníci byli velmi dobře střeženi. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu, kdy více brankových příležitostí si vytvořili poměrně překvapivě hostující hráči.

 

Druhý poločas začali domácí skvěle a již po třech minutách je poslal po dorážce kapitán Boráň do vedení. Domácí zpřesnili kombinaci a zdálo se, že se již uklidnili a zápas dovedou do vítězného konce. Přišla však chyba ve středu hřiště, faul a standartní situace. Tu hosté střelou za hranici šestnáctky využili a rázem bylo srovnáno. Domácí se poté snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale hře  chyběla větší přesnost při centrovaných míčích a důraz před brankářem hostí. V největší šanci se pak objevil Petr Lukáš, ale na brankáře hostí nevyzrál. Hosté od 80. minuty dohrávali o deseti, ale Slavičané přesilovku nezužitkovali. Hosté si tak odvážejí jeden bod, především za výkon v první půli, si jej nejspíše i zasloužili.

 

 

 

Hodnocení trenéra Pavla Tomečka:

První poločas byl z naší strany hodně zakřiknutý, byli jsme nejistí, nedařilo se nám kombinovat a nedokázali jsme soupeře něčím překvapit. Ale druhý poločas už byl o něco lepší, ale na vítězství to bylo z naší strany málo.

 

Informace o klubu SK Louky:

 

Rok založení: 1933
Název: SK Louky, z.s.
IČO: 44005369
ID FAČR : 7240261
Adresa: U Dřevnice 250, Louky, 763 02 Zlín
Zápis v OR: 1. ledna 2014 zapsána v Obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, oddílu L, vložce 1050
E-Mail: info@sklouky.cz
Klubové barvy : bourdeax / bílá
Značka výstroje: JOMA
Bankovní spojení : 266222970 / 0300
Počet mládežnických týmů: 6 (1 – dorost, 2 – žáci, 2 – přípravka, 1 – předpřípravka)
Rozměry plochy: Travnaté hřiště: 101 x 64 m