Fotbalisté FC TVD Slavičín konečně dokázali vyhrát ve Skašticích

/Skaštice/ Slavičínští fotbalisté se představili v sobotním odpoledni na hřišti ve Skašticích, kde se jim obvykle příliš nedaří. Tentokrát však byli svěřenci trenéra Petra Slončíka proti a od úvodního hvizdu se na hrací ploše prosazovali velmi dobrou kombinační hrou. Již v deváté minutě poslal hosty do vedení Staněk. Po půlhodině hry přidal Hradil druhou trefu. Domácí v závěru první půle utkání zdramatizovali, kdy z penalty snížil kanonýr Konečník. Ve druhé půli hosté za stálého deště udrželi své vedení a po zásluze si z Hané odvážejí tři body. V dalším kole přivítají hráči FC TVD v regionálním derby celek z otrokovického Baťova. Utkání na slavičínském hřišti se hraje již na Velký pátek 29.března a výkop je v 10.30 hodin.

1:2 (1:2) FC TVD Slavičín
Branky: Staněk, Hradil
Sestava: Pjajko – Jakubowicz, Goňa, M.Vincour, Vašulka, Naňák, M.Kořenek, Školník (C), Hradil, Juřica, Staněk
Střídali: Kalus, Žůrek, Fiala
Skaštice,  23.3. 2024

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Nebylo to ale jednoduché utkání, třebaže jsme v první půli podali slušný výkon a zaslouženě získali dvoubrankové vedení. Měli jsme i další možnosti naše vedení navýšit. Popravdě nás ale z tempa rozhodila penalta a snížení před přestávkou,“ přiznal Slončík. „Druhý poločas u i kvůli nevlídným klimatickým podmínkám – silnému větru a dešti – už nebyl o fotbale a výhru jsme si již pohlídali,“ oddechl si kouč TVD.

 

FOTOGALERII a VIDEO z utkání najdete ve Zlínském deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/fotbal-psi-pocasi-strkanice-i-vylouceni-a-vitezstvi-slavicina-ve-skasticich-3455.html

 

 

Hodnocení trenéra Skaštic Lukáše Batíka v Kroměřížském deníku:

 

„K vítězství jsme měli hodně daleko! Zápas jsme těžce nezvládli, hlavně v první půli, která prakticky rozhodla,“ sportovně uznal jeden ze skaštických trenérů Lukáš Batík. „Já být hráčem Slavičína, tak si libuji. Na rozdíl od našich hráčů totiž byli všude první, pěkně hráli a kombinovali. Naopak my jsme duel vůbec nezvládli,“ zopakoval domácí kouč.  „Kluci dostali v šatně kartáč, který dopadl na úrodnou zem a kluci se zlepšili. Ovšem v klimatických podmínkách, které po změně stran nastaly, už to nešlo. Škoda, hrát jako ve druhé půli celý zápas, tak bychom si minimálně body rozdělili,“ cítil Batík. „Realita ale byla jiná, my zápas nezvládli, soupeř vyhrál zaslouženě. Jdeme ale dál!“ dodal odhodlaně trenér Skaštic.