Fotbalisté Slavičína ve druhé půli otočili duel s 1. HFK Olomouc

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín se podruhé v jarní části představili na hrádecké umělé trávě a v sobotu dopoledne přivítali 1. HFK Olomouc. První půle patřila Hanákům, kteří si vypracovali dvoubrankové vedení. Domácím se ve druhém poločasu podařilo srovnat a skvělý obrat dokonal v nastaveném času Vlastimil Juřica. Slavičané tak uhráli ze dvou domácích zápasů plný počet bodů a v tabulce si upevnili pátou pozici. V dalším kole se Valaši představí v sobotu 23. března od 15.00 hodin ve Skašticích.

FC TVD Slavičín

3:2 (0:2)

UT Hrádek v 10.30 hodin

Branky: Goňa, Naňák, Juřica
Sestava: Pjajko – Goňa, D.Hamalčík, M.Vincour, Vašulka, Naňák, M.Kořenek, Školník (C), Jakubowicz, Juřica, Staněk
Střídali: Hradil, Žůrek
Slavičín-Hrádek, 16.3. 2024

Slavičínští fotbalisté, stejně jako v uplynulé sezoně, přivítali dvakrát na hrádecké umělé trávě oba olomoucké celky. Po minulé výhře na Novými Sady, je tentokrát prověřili hráči 1. HFK. Začátek utkání patřil domácím, ale Staněk v nadějné pozici branku přestřelil. Hosté se postupně osmělovali a po dvanácti minutách poprvé udeřili. Domácí špatně dostoupili kapitána hostí Purzitidise, který poslal hlavou míč do sítě. Domácí poté převzali iniciativu, dvakrát mohl skórovat po individuálních akcích Juřica. Srovnat se domácím nepodařilo a hosté těsně před půlí udeřili podruhé. Po zaváhání při malé domů se kopala penalta, kterou Novotný proměnil. Do šaten tak odcházeli spokojenější Hanáci, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok.

 

Ve druhém dějství se po deseti minutách prosadil Goňa, který přeloboval hostujícího brankáře a snížil na jednobrankový rozdíl. Domácí zpřesnili kombinaci a začali hostující tým přehrávat. Vyrovnání zařídil po hodině hry křížnou střelou Naňák. Utkání dostalo nový náboj. Domácí chtěli strhnout výhru na svoji stranu, ale hosté hrozili z brejků a brankář Pjajko svůj tým podržel. Domácí šli za výhrou, střela Školníka se do branky nevešla. V závěrečném tlaku se dostal na hřiště i kanonýr Žůrek. Když se už zdálo, že zápas skončí dělbou bodů, tak hosté opět chybovali a Juřica přehodil brankáře a stanovil tak konečný výsledek. V poslední minutě mohl přidat čtvrtou branku Kořenek. Diváci tak viděli pěkné drama, se šťastným koncem pro domácí celek.

 

Hodnocení Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„S Hanáky se nám moc nedaří, naposledy jsme u nich prohráli 0:2, možná něco podcenili. Věděli jsme, že druhý duel nebude jednoduchý a to se potvrdilo,“ přiznal trenér domácích. „Nabádal jsme kluky, aby zapomněli na stav, průběhu první půle a zabrali. Cítil jsem, že to zvládneme. A ono to vyšlo,“ pousmál se.  Zaslouženě jsme vyrovnali a v nastavení jsme za obětavost a smůlu z úvodu byli odměněni třetím gólem. Balon za obranu se dostal k Juřicovi, který přesprintoval stopera a přeloboval i gólmana,“ radoval se z výhry Petr Slončík.

 

Více ve Zlínském deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/fotbal-paradni-obrat-divizniho-slavicina-dokonal-v-nastaveni-jurica-20240316.html

 

 

Hodnocení trenéra hostí v Olomouckém deníku:

 

„Vyšel nám vstup do zápasu, pak měl Slavičín nějaké šance za stavu 1:0, které jsme přežili. V době největšího tlaku soupeře jsme dali druhý gól. Do druhé půle jsme vstoupili také dobře a nebylo to tak, že by nás soupeř mačkal,“ hodnotil trenér HFK Petr Večeř. Jeho tým tak pohltila takzvaná „Csaplárova past“. „Před zápasem bychom brali bod, pak jsme to měli rozehráté na tři, takže jsou to ztracené body. Minimálně jeden jsme měli uhrát. Navíc, když se nám dařilo eliminovat na levé straně Staňka, čemuž jsme oproti původnímu plánu upravili rozestavení. První a třetí inkasovaný gól ani nebyly vypracované šance. Měly jsme si to pohlídat,“ uzavřel zklamaný kouč.

 

 

Více ve Olomouckém deníku – https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/csaplarova-past-hfk-prisel-o-dvougolove-vedeni-v-nastaveni-ztratil-i-bod-2024031.html