Fotbalisté FC TVD Slavičín  si poradili s olomouckými Novými Sady

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v prvním jarním utkání divizní skupiny E porazili Nové Sady o tři branky. Vítězství se však rodilo velmi těžce. Hanáci zejména v první půli na hřišti dominovali a kromě penalty, zahodili i další příležitosti. Domácí trpělivě čekali na svoje šance. Do půle se prosadil Juřica. Ve druhém dějství přidali Slavičané další dvě trefy. Pro hostující tým je prohra hodně krutá.  Další duel odehrají Slavičané opět v domácím prostředí. Utkání s 1. HFK Olomouc se hraje na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku v sobotu 16. března 2024 již od 10.30 hodin.

FC TVD Slavičín

3:0 (1:0)

 

Branky: Juřica, Jakubowicz, Kořenek
Sestava:  Pjajko – Goňa, D.Hamalčík, M.Vincour, Vašulka, Naňák, M.Kořenek, Školník, Jakubowicz, Juřica, Staněk
Střídali: Kostka, P.Lukáš, Chrudina, Hradil
Slavičín,  sobota 9.3. 2024

 

Fotbalisté Nových Sadů dokázali na UT ve Slavičíně-Hrádku vyhrát v loňském roce a v úvodu utkání prokazovali, že jim to na hrádecké umělce svědčí. Domácí nastoupili v sestavě i s dorostencem Davidem Hamalčíkem, který se své role v obranných řadách FC TVD zhostil se ctí. Valachům chybělo několik hráčů, zraněni jsou Malenovský, Žůrek a Fiala, na dovolenou odjel Kalus.  Navíc musel brzy střídat zraněný Goňa a nahradil ho Hradil. Domácí v úvodu přežili několik výpadů hostí, vstřelená branka Olomoučanů neplatila pro ofsajdové postavení. Po sedmnácti minutách hosté zahrávali pokutový kop, ale ten poslali vedle Pjajkovi svatyně. Domácí se jen velmi těžko dostávali do utkání, hosté jim svým presinkem a aktivní hrou dělali velké potíže. Silný vítr také znemožňoval domácím jejich typickou kombinační hru. Poprvé udeřilo po půlhodině hry, kdy po krásné kolmici Školníka si v koncovce Juřica poradil s brankářem Kofroněm. Do půle se již stav utkání nezměnil, domácí se uklidnili a hosté byli vývojem skóre zaskočeni.

 

Ve druhém dějství se obraz hry srovnal, domácí dali míč na zem a začali ohrožovat branku hostí. Nové Sady už nebyly směrem dopředu tak nebezpečné, jednou musel hasit požár Vincour na brankové čáře. Navýšit vedení mohl Juřica a po něm i Hradil. Hosté pak otevřeli hru, ale brankář Pjajko v čele se svými zadáky si s dlouhými nákopy a auty vždy poradil. Rozuzlení přišlo dvacet minut před koncem, kdy se za hranicí šestnáctky náramně trefil Jakubowicz. Hosté se ještě snažili s výsledkem něco udělat, ale tentokrát jim nebylo v koncovce přáno. Pojišťovací trefu přidal sedm minut před koncem agilní Kořenek, který přehlavičkoval po standartní situaci hostujícího gólmana. Do konce utkání se již stav utkání nezměnil. Domácí vydolovali tři cenné body, kdy dali svému soupeři lekci z produktivity.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Ze začátku to skřípalo, soupeř naštěstí pro nás zahodil penaltu, netrefil bránu. Museli jsme na styl soupeře změnit rozestavení,“ přiznal kouč domácích, jehož svěřenci přece jen šli do vedení po půlhodině hry, kdy slavili po pěkné akci Školníka s Juřicou. „Byl to duel o prvním gólu. Na můj vkus v něm bylo málo fotbalu – k vidění bylo hodně nakopávaných míčů, soubojů a standardek. My vše lépe zvládli v koncovce. Postupem času si to sedlo i v obraně, kdy se nám podařilo eliminovat dlouhé nákopy Hanáků za obranu,“ potěšilo trenéra.

 

Více ve Zlínském deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/stastny-slavicin-prezil-penaltu-i-mic-na-brankove-care-kdo-kouce-potesil-2024031.html

 

Hodnocení trenéra Nových Sadů Rostislava Sobeka v Olomouckém deníku:

Po tom dobrém začátku jsme si už asi začali myslet, že to půjde samo a polevili jsme v koncentraci. Z toho přišla naivní klička v rozehře, kterou soupeř nekompromisně potrestal,“ popisoval šéf novosadské lavičky. „O poločase jsme byli odhodláni výsledek zvrátit. Pak jsme si ale znovu nepohlídali odražený míč po standardce, což soupeř znovu okamžitě potrestal. U třetí branky pak udělal malou chybku i brankář. Chtěli jsme jaro odstartovat dobře a stejně jsme i do zápasu po všech směrech vstoupili. Bohužel jsme ale místo toho, abychom zápas do 30. minuty rozhodli, soupeře nepochopitelně vzkřísili. „Myslím si, že by nám trenér Slončík za těch šest bodů, které jsme jim darovali, mohl nasadit na hlavy mikulášské čepice.“ uzavřel Rostislav Sobek.

 

Více v Olomouckém deníku – https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/slavicin-nove-sady-ofsajd-nepromenena-penalta-prohra.html