Fotbalisté FC TVD Slavičín hostí v sobotu dopoledne olomoucké Nové Sady

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín v prvním utkání divizní  skupiny E v její jarní části, hostí velmi silného protivníka z olomouckých Nových Sadů. Tomu patří v tabulce šestá příčka, Slavičané figurují na sedmé pozici. V podzimním utkání v Olomouci dokázali Slavičané vyhrát v poměru 2:1. Utkání s Novými Sady se hraje na umělé trávě ve Slavičíně- Hrádku v sobotu 9. března 2024 již od 10.30 hodin.

FC TVD Slavičín

UT Slavičín-Hrádek

sobota 9. března v 10:30 

Branky: 
Sestava: 
Střídali: 
Slavičín,  sobota 9.3. 2024

 

 

Historie Klubu FK Nové Sady – více na https://www.fknovesady.cz/o-klubu/:

 

Od roku 1920 působil v olomouckém předměstí snaživý sportovní klub SK Haná Novosady, zakladatelem byl továrník Otto Neoral. Už ve svých 17 letech za pomoci svého otce a dalších nadšenců do sportu, vytvořil sportovní klub SK HANÁ. V roce 1924 se klub rozhodl sloučit s Českou sportovní společností (ČSS Olomouc),který dodal dobré hráče i činovníky.  První mužstvo hrávalo II. třídu a aspirovalo na postup do I. třídy.

 

Po přelomu tisíciletí  a v dalších letech se muži držel úspěšně v I.A TŘÍDĚ. Poklidné vody rozvířil v roce 2004 v té době předseda klubu Vojtěch Piňos s experimentem. Využil toho, že divizní Králová neměla dostatek finančních prostředku na udržení soutěže a chtěla z divize odstoupit. Do toho vstoupil pan Piňos a soutěž koupil s tím, že „nový“ klub „Královské Nové Sady“ bude hrát v Olomouci. Tak se i stalo a první divizní rok se tak vydařil. Tým obsadil 11, místo, což byl největší úspěch v historii novosadského fotbalu. Pro novosadský fotbal byl rok 2005 významný i tím, že jeho dlouholetý hráč, trenér i činovník Vilém Grohmann na slavnostní schůzi ČMSF v Praze převzal významné ocenění fotbalového hnutí – Cenu Václava Jíry.

Také se dařilo i „původnímu“ týmu z Nových Sadů. Pod oficiálním názvem     FK Nové Sady obsadil v I.A solidní podruhé v řadě sedmé místo. Následující dvě sezóny byly pro nás tragické. V sezóně 2005/2006 skončily Královské Nové Sady již pod názvem FK  Nové Sady poslední. A původní domácí tým skončil v I.B třídě předposlední, do další sezóny se do okresního přeboru ani nepřihlásili.

Změnila se sestava výboru a předsedou se stal Stanislav Svoboda a bojoval o udržení v I.A třídě a záchrana byla hlavním tématem.