Slavičínští fotbalisté v poslední přípravě zdolali Spartak Hluk

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín odehráli v sobotním dopoledni svoji generálku na jarní odvetnou část proti třetímu týmu Krajského přeboru – TJ Spartak Hluk. Domácí tým vedl po první půli po brance Školníka o jednu branku. Ve druhém dějství přidal druhou trefu Hradil. V sobotu 9. března čeká na slavičínské fotbalisty první jarní mistrovské utkání, kdy od 10.30 hostí na hrádecké umělce celek z olomouckých Nových Sadů.

FC TVD Slavičín

2:0 (1:0)

UT Slavičín-Hrádek v 10.00 hodin

Branky: Školník, Hradil
Sestava: 
Střídali: 
Slavičín, 2.3. 2024

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„K vidění byl pěkný fotbal, kdy od nás to bylo v některých fázích slušné. Předvedli jsme pěkné kombinace,“ pochválil své svěřence trenér TVD. „Rýsuje se, stejně jako vím, že s ní budu muset míchat. Někteří hráči už mi oznámili, že budou mít dvě kola absence kvůli osobním aktivitám,“ pokrčil rameny a dodal. „Celou přípravu hledám základní sestavu, ale poradím si!“. „Na domácí premiéru s Novými Sady se musíme řádně nachystat, čeká nás něco jiného, než bylo v přípravách. Věřím, že duel zvládneme,“ netají se kouč.

 

Více ve Zlínském deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/fotbal-vitezna-generalka-divizniho-slavicina-co-chysta-kouc-na-sady-233443.html

 

Hodnocení utkání na facebooku TJ Spartak Hluk:

V sobotu 2.3.2024 v 10.00 hodin hrála hlucká jednička ve Slavičíně-Hrádku přípravný zápas s divizním mužstvem ze Slavičína. To je mužstvo, které několik let hraje divizi na přední části tabulky.
Od začátku bylo jasné, že je to soupeř těžký. Domácí byli dobří na míči, rychlí a důrazní. My jsme se mezitím jen bránili. Do velkých šancí se však domácí nedostávali. Obrana hrála do 22. minuty spolehlivě a dobře. V této minutě jsme si začali riskantně přihrávat v blízkosti naší branky, David Uhlíř o míč přišel a pak už nebyl problém vstřelit Pěgřimovi gól – 1:0. O dvě minuty později dostali domácí opět míč do sítě, ale pomezní mával ofsajd. Ve 30. minutě vybojoval míč Chodura, šli jsme do protiútoku 4 na 2, po krásné přihrávce Zelinky se do velké šance dostal Chodura, ale bohužel přestřelil. To bylo v 1. poločase vše.
Druhý poločas byl daleko vyrovnanější, bylo však vidět, že soupeř je silný a jen těžko jsme se dostávali do brankových pozic. Hráli jsme dobře, až na to, že před domácí brankou jsme v přesile opravdu nebyli. Domácí měli dva brejky, které zlikvidoval Pěgřim a my jsme stále drželi šanci na vyrovnání. V 64. minutě odešel Pěgřim a přišel Gašek, v 74. minutě pak střídal Lipotiho Přecechtěl. V 75 minutě neodhadl Adam Gašek centr do pokutového území, nechal míč přes sebe přeskočit, osobní souboj s domácím hráčem pak prohrál a ten trefil prázdnou branku – 2:0. Potom ještě Zdena Horák vystřídal Romana Martiše a zápas se už pomalu chýlil ke konci.
Bylo to velmi dobré přípravné utkání, kdy jsme se utkali s kvalitním divizním mančaftem a nezklamali jsme. Bohužel takové chyby by se nám v mistráku nevyplatily. Bylo vidět, že ještě nejsme v plné kondici, protože z hlediska kvality to byl teprve druhý zápas.

 

Zimní příprava FC TVD Slavičín 2024:
27.1. 2024 – sobota  – FC Slušovice na UT v Hrádku  – 2:0
3.2. 2024   – sobota –  ŠK LR Lednické Rovné na UT v Hrádku – 1:7
10.2. 2024 – sobota  – TJ Valašské Meziříčí na UT v Hrádku – zrušeno
24.2. 2024 – sobota  – FC Brumov na UT v Hrádku v – 4:2
2.3. 2024 –  sobota –   TJ Spartak Hluk na UT v Hrádku – 2:0
Mistrovské utkání:
9.3. 2024 – sobota – FK Nové Sady  na UT v Hrádku v 10:30 hodin