Dorostenci FC TVD Slavičín remizovali v přípravě s Lidečkem

Slavičín/ Dorostenci Slavičína se na hrádecké umělé trávě utkali v dalším přípravném duelu s celkem z Lidečka. Hosté vévodí Krajské soutěži a tak se dal očekávat kvalitní zápas. Což se i potvrdilo. Slavičané si v prvním dějství, kromě úvodní branky, vypracovali řadu šancí, ale brankáře Lidečka nepřekonali. V závěru tak přišel zákonitý trest a hosté z pokutového kopu srovnali.

FC TVD Slavičín

1:1 (1:0)

Branky: Hubáček
Sestava:
UT Slavičín – Hrádek, sobota 17.2.2024

 

 

 

 

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Tomečka:

Zápas s Lidečkem na UT ve Slavičíně-Hrádku měl svoji kvalitu, víme dobře, že Lidečku se v Krajské soutěži nadmíru daří a dokonce je ve vedení KS. Nám se dařilo první poločas hrát ve vysokém tempu a soupeři napadat rozehrávku, ale kombinačně to z naší strany nebylo ideální. Navíc jsme řadu dobrých příležitostí promarnili a brankář hostí svůj celek podržel.
Ve druhé půli nám zase chyběl větší pohyb. Ztráceli jsme zbytečně hodně míčů a hosté z Lidečka vycítili šanci na dobrý výsledek. Prostřídali jsme sestavu, ale hosté dokázali v závěru duelu z pokutového kopu vyrovnat. Konečný výsledek zápasu 1:1 je z mého pohledu spravedlivý.

Hodnocení utkání trenérem hostí Josefem Hyžákem:

V dalším přátelském utkání jsme nastoupili proti silnému Slavičínu. Domácí na nás vlétli ve velkém stylu a hned ve třetí minutě otevřeli skóre, když po odraženém míči z rohového kopu vrátil míč krásnou střelou z hranice dvacítky do šibenice domácí hráč – 1:0. První poločas diktovali tempo hry hráči Slavičína. Byli silní v kombinaci a posílali nám za obranu krásné kolmice, se kterými jsme měli velké problémy. Během první půle si vypracovali čtyři čisté brankové příležitosti, které ale Lukáš Hyžák v bráně skvěle vychytal. 
 
Ve druhém poločase jsme vyrovnali hru, začali jsme lépe kombinovat. Úroveň fotbalu ale šla dolů, což nám vyhovovalo. Svůj samostatný nájezd od půlky neproměnil nejmladší člen naší sestavy, Matyáš Faldík, další velkou šanci zahodili Marek Šerý a Honza Vaněk, krásnou střelou z 25-ti metrů se prezentoval Honza Janáč a po rohovém kopu nedorazil míč do brány Ondra Fusek. Pět minut před koncem byl ve vápně faulován Matěj Zádrapa a pokutový kop proměnil zkušený Honza Vaněk. Celý náš tým, i přes nějaké chyby, chceme pochválit za přístup, výborný týmový výkon, za zaujetí a tvrdou dřinu a oproti zápasu s Bojkovicemi, už tam byla i fotbalová kvalita. Hráli jsme proti vynikajícímu soupeři a moc děkujeme za skvělou konfrontaci.