Slavičínští fotbalisté dostali s Lednickým Rovným opět naloženo

/Slavičín/ V sobotu 3. února 2024 nastoupili slavičínští fotbalisté na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku proti slovenskému celku z Lednického Rovné. Hosté hrají čtvrtou nejvyšší soutěž na Slovensku a v tabulce figurují na 7. místě.  V posledním vzájemném duelu na UT v Hrádku vyhráli Slováci vysoko 6:0. Také sobotní utkání skončilo rozdílem šesti branek. Slavičané se sice ujali po čtvrthodině hry Juřicou vedení, ale Lednické Rovné ještě do půle třemi brankami výsledek otočilo. Ve druhém dějství Valaši ještě čtyřikrát inkasovali a opět se ze hřiště poroučeli s pěkným debaklem.

 

FC TVD Slavičín vs ŠK LR Crystal Lednické Rovné 1:7 (1:3)

Branky: Juřica – Vavruš P. 2x, Svorada, Krajčo, Janošík, Hunana, Klíč

 

Utkání na umělé trávě ve Slavičíně-Hrádku se hrálo v sobotním poledni za příznivého počasí, na rozdíl od předchozího duelu, kdy bylo hřiště pokryto ledem. Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a v osmnácté minutě je poslal Juřica do vedení. To mělo však “ jepičí život“ a slovenští fotbalisté za chvíli srovnali. Poté se odehrávala vyrovnaná bitva a v ní se bojovalo o každý míč. Ještě do půle Slováci dvakrát využili okének ve slavičínské obraně. Utkání mohl zdramatizovat Kalus, ale nedokázal míč usměrnit do sítě. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté, kteří vedli o dvě branky. Ve druhém dějství domácí prostřídali sestavu a hosté toho dokázali patřičně využít. Ze hřiště pak musel odejít zraněný Vincour a na hrotu se tak objevil i brankář Pjajko. V závěru už na hřišti existovalo jen jedno mužstvo a Slováci svoji herní převahu korunovali dalšími brankami. Další utkání mají Slavičané odehrát v sobotu 10. února od 12.00 na UT v Hrádku proti diviznímu Valašskému Meziříčí. Dle dostupných informací je ale možné, že utkání nakonec Slavičané kvůli úzkému kádru neodehrají. O případných změnách Vás budeme informovat na facebooku klubu.

 

 

Hodnocení trenéra  z Lednického Rovné Luboše Nosického:

V prvním poločase nám soupeř dal velmi málo prostoru a tak jsme si prošli spoustou osobních soubojů a museli jsme hrát velmi rychle a přesně. V druhém poločase jsme už vytvořili tlak, který jsme korunovali brankami.  A tak jsme celý zápas odehráli v dobrém tempu a zaslouženě vyhráli.

 

 

Zimní příprava FC TVD Slavičín 2024:
27.1. 2024 – sobota  – FC Slušovice na UT v Hrádku  2:0
3.2. 2024   – sobota –  ŠK LR Lednické Rovné na UT v Hrádku 1:7
10.2. 2024 – sobota  – TJ Valašské Meziříčí na UT v Hrádku ve 12:00 hodin (???)
24.2. 2024 – sobota  – FC Brumov na UT v Hrádku ve 12:00 hodin
2.3. 2024 –  sobota –   TJ Spartak Hluk na UT v Hrádku ve 12:00 hodin
Mistrovské utkání:
9.3. 2024 – sobota – FK Nové Sady  na UT v Hrádku v 10:30 hodin