Trenér mladších žáků FC TVD Slavičín Lukáš Fojtů hodnotí velmi úspěšnou podzimní část

/Slavičín/ Mladší žáci FC TVD Slavičín si podmanili svoji soutěž, když z jedenácti utkání dokázali zvítězit hned desetkrát. Jen jednou pak svěřenci Lukáše Fojtů poznali hořkost porážky. Podzimní část sezony zakončenou prvním místem v Krajském přeboru hodnotí trenér Lukáš Fojtů

 

Rekapitulace podzimní části

Když jsem se zpětně ohlédl na podzimní část sezóny, tak jsem spokojený tak napůl … Možná to někomu přijde zvláštní, ale je to tak. Sužovali nás nemoci a u některých pravidelná docházka, tím se celý rozvoj zpomalil.

Vyzdvihl bych Zuzku a kluky, kteří táhli své spoluhráče napříč tréninky a soutěží (KP ml. ž.). Díky nim je předváděná hra taková, jaká je, a nakonec i postavení v tabulce (za mě pěkná třešnička na pomyslném dortu, ale nikomu ještě nedává možnost hrát za repre nebo ligu …).

Má představa byla, že se mladší kluci těchto hráčů (tahounů) chytnou a ti je postupně posunou na vyšší „schodek“ jejich momentálního herního maxima. Zvýší jim sebevědomí, protože skvělé výsledky napomáhají vítězné mentalitě, a to některým chybí a do utkání vstupují s obavou udělání chyby. Ostatně na vítězné mentalitě neustále pracujeme. S hráči máme jasný plán ohledně toho, co a jak dělat, abychom se přibližovali úspěchu a jsme ochotni to dělat den po dni, i když nedostaneme okamžitou odpověď.

 

 

 

 

Zajištění herního vytížení hráčů

Již před sezónou jsem chtěl, aby měli všichni hráči co nejvíce herních minut. Touto cestou jsem velmi rád, že jsme se spojili s Vlachovicemi (sdružený tým SK Vlachovice – FC TVD Slavičín B) a hráči mají zajištěnou herní praxi.

 

 

 

Hráčům

Je pochopitelné a součástí procesu učení, že když nacvičujeme nové dovednosti tak máme zvýšenou chybovost a trenér taky někdy nemá svůj den, ale jsme v tom společně jako TÝM.

Ještě nejsme ani v polovině naší cesty. Nebude to vždy po růžových pěšinkách, a jsem si jist … BUDE TO JÍZDA !

 

 

 

 

Rodičům

Děkujeme za podporu dětí a vedení ke sportu.

Hráčům, rodičům a fanouškům FC TVD Slavičín

 

 

 

 

Klidné a pohodové prožití svátků Vánočních, hodně štěstí do nového roku. Mladší žáci a slavičínský fotbal se budou nadále těšit na Vaši přízeň a podporu v roce 2024.

 

 

 

]