Starší přípravka FC TVD Slavičín opanovala mezinárodní turnaj v Horném Srnie

 

/Slavičín/ Starší přípravka FC TVD Slavičín startovala v sobotu 2. prosince na mezinárodním turnaji v Horném Srnie. V nově otevřené sportovní hale i s omlazeným kádrem dokázala turnaj nakonec vyhrát a nechala za sebou i favorizovaný celek z Povážské Bystrice. Jako bonus za vítězství v turnaji obdrželi mladí Slavičané od pořadatelů 20 lístků na utkání Evropské Konferenční ligy dne 14. prosince na Tehelnom poli mezi Slovanem Bratislava a slovinskou Olympií Ljubljana. 

 

 

 

Hodnocení turnaje na Slovensku od trenéra starší přípravky Romana Überalla:

 

Týden po turnaji v Hluku, který nám herně ani výsledkově příliš nevyšel, jsme se tentokrát vydali na turnaj do nedalekého Horného Srnie na Slovensku.

Na turnaji startovali tři české týmy (FC TVD Slavičín, FC Brumov a SK SV Bojkovice) a čtyři slovenské celky (TJ Cementár Horné Srnie, FK Slovan Bolešov, TJ Slovan Dolná Súča a FK MŠK Povážská Bystrica).

Hrálo se v pěkné moderní hale otevřené v loňském roce, které chybělo jen více prostoru pro rodiče a fanoušky, ale zase měla perfektní zázemí pro hráče.

Naši kluci do turnaje vstoupili derby utkáním proti Brumovu. Hra z našeho pohledu byla na jednu branku s mnoha šancemi a dlouho vypadala na nerozhodný výsledek. Nakonec jsme střeleckou smůlu v závěru protrhli a zvítězili 2-0. Další utkání proti Bojkovicích vypadalo podobně, naše velká převaha, ale ne a ne vstřelit gól. Nakonec se nám to povedlo a zvítězili jsme nejtěsnějším výsledkem. Další zápas proti Dolné Súči dopadl stejným výsledkem 1:0. V dalším zápase jsme se utkali s Povážskou Bystricí. Věděli jsme, že to bude soupeř z těch nejlepších na turnaji. Herní převaha byla opět na naší straně, i když ne tak výrazná, jako v předchozích utkáních. Nedařilo se nám ale opět vstřelit gól a soupeř nás z jedné z mála šancí potrestal a zvítězil 1-0. Hned na to nás čekal další silný soupeř z Horního Srnie, který měl v kapse vítězství právě nad Povážskou Bystricou. Naši hráči se ale nezalekli a šikovné hráče domácích přehráli 4-1. V posledním utkání jsme si jednoznačně poradili s hráči z Bolešova a mohli slavit výhru.

 

 

V turnaji jsme nakonec získali 1. místo. Velkou odměnou pro kluky byla nejen výhra poháru, ale především vstupenek na utkání Evropské Konferenční ligy Slovan Bratislava – Ljublana, které se hraje za pár dní. Velkou radostí pro nás všechny také byly pochvaly od některých trenérů ostatních týmů i diváků na hru a šikovnost našich kluků.

 

Střelci FC TVD Slavičín:

Ondra Hrabina 5

Standa Urbaník   5

Oskar Überall   2

Jakub Kozubík   2

Jonáš Bartoš  1

 

Tomáš Mentlík získal, stejně jako minulý týden v Hluku, trofej pro nejlepšího brankáře turnaje!

 

Děkujeme organizátorům za pozvání a organizaci turnaje! Rodičům za podporu a fandění.