Fotbalisté Slavičína rozdrtili Přerov a přezimují na sedmé příčce

 /Slavičín/ Poslední divizní utkání v podzimní části čekalo na slavičínské fotbalisty v sobotním odpoledni. Do Slavičína zavítal aktuálně předposlední tým skupiny E z Přerova. V první půli se diváci na slavičínském hřišti branky nedočkali, i když si domácí vytvořili řadu příležitostí. Nerozhodný stav vydržel až do 64. minuty, kdy se trefil oslavenec Martin Vincour. Poté se již domácí uklidnili a přidali Hanákům další tři branky. Zejména ve druhé půli snesl výkon domácího týmu přísné měřítko a slavičínští příznivci odcházeli domů spokojeni. V celkové tabulce tak patří Slavičanům sedmá pozice s bilancí sedmi výher, sedmi proher a jedné remízy.

FC TVD Slavičín

4:0 (0:0)

 

Branky: Vincour, Žůrek, Školník (pen.), Naňák
Sestava:  Pjajko – Goňa, Hönig, Vašulka, Naňák, Jakubowicz, Vincour, Školník, Juřica, Staněk, Žůrek
Střídali: Kostka, Lukáš, Škubník, Kořenek, Chrudina
Slavičín, 11.11. 2023

 

 

V posledním utkání hostili slavičínští fotbalisté celek z Přerova a i podle sázkových kanceláří při kursu 1,34 na výhru, byli domácí v tomto duelu jasným favoritem. Mladý tým hostí hrozil zejména v úvodu zápasu z rychlých brejků a po jedné akci se dožadoval i penalty. Domácí postupně přebírali otěže zápasu do svých rukou a začali si vytvářet brankové šance. V nich ale Jakubowicz, Juřica či Žůrek neuspěli, navíc střelu Školníka, za již překonaným brankářem Mikešem, vykopl hráč hostí z brankové čáry. Po půlhodině hry šel ze hřiště kvůli zranění Staněk a nahradil ho Škubník. Do půle tak branka nepadla, domácí se proti dobře bránícímu soupeři nemohli střelecky prosadit. Gólman FC TVD Tomáš Pjajko byl téměř bez práce, ale hosté několik nadějných akcí nedotáhli do zdárného konce.

 

Do druhé půle poslal trenér domácích Petr Slončík na hřiště místo Höniga již uzdraveného Kořenka a tato změna mužstvu hodně pomohla. Slavičané dostali míč na zem a zpřesnili i centrované míče. Nejdříve ale Goňa nastřelil zblízka jen brankovou konstrukci. Poté se po standartní situaci hlavou trefil Vincour. Branka domácí uklidnila a rázem jich bylo plné hřiště. Nejdříve si Juřica pohrál s hostujícím obráncem a naservíroval míč Žůrkovi, který jej uklidil do sítě. O chvilku později opět Juřica se vydal mezi tři obránce hostí, kteří jej zastavili jen za cenu penalty. Tu kapitán Školník s přehledem proměnil. Domácí pak prostřídali sestavu, navíc Naňák přidal čtvrtou branku. V závěru se utkání změnilo v exhibici a domácí mohli přidat další góly. To se však nestalo, přesto je výhra domácích naprosto zasloužená.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

Na těžkém terénu prakticky do začátku dominovali domácí. „Ale až na koncovku, trošku jsme se v ní trápili. Kdybychom vedli dva tři nula, nikdo by se nedivil,“ posteskl si Slončík.

Fanoušci domácích se dočkali prvních branek až po hodině hry. „Naštěstí jsme to zlomili po přestávce, standardní situaci a trefě Vincoura. Po druhé brance jsme již hru zcela ovládli a zápas s přehledem dotáhli,“ oddechl si Slončík.

 

Hodnocení utkání na webu 1. FC Viktorie Přerov:

 

Podzimní derniéra nás čekala ve Slavičíně a už při pohledu na sestavy bylo jasné, že nás čeká těžká práce. Domácím se uzdravil Školník i Juřica a tito hráči nás extrémně zlobili. Od začátku si slavičínští vytvořili územní převahu, kterou na těžkém terénu přetavili v pár nebezpečných centrů a střel. Většinu pochytal Mikeš a když už byl překonán, zastoupil jej na brankové čáře Javora. My své situace řešili daleko hůře a tak jedinou opravdu nebezpečnou situací byla ta z 18. minuty, kdy po centru Masného chtěl na malém vápně hlavičkovat Caletka, který však byl sražen soupeřem. Penalta se nepískala.

Do druhé půle jsme vstoupili stejně jako do té první. Nemastně neslaně. Drželi jsme však bezbrankový stav. Ten nezměnila střela Repčeka těsně vedle ani několik závarů v naší šestnáctce. Zachránila nás i tyč. A tak přišel rozhodující moment v 64. minutě. Jak jinak než rohový kop a Vincour přehlavičkoval Javoru a poslal míč přímo do šibenice – 1:0. Vyrovnat mohl Masný, postupoval sám na bránu, v naší největší zápasové šanci však ani nezakončil. Našim hráčům viditelně docházely síly a sáhli jsme tak ke střídání, které nám absolutně nevyšly. Vrhli jsme všechny síly do útoku, v 79. minutě se pro nás rodilo přečíslení, ale Otáhal v klíčové situaci podklouzl, soupeř brejk vyřešil znamenitě a utkání v podstatě rozhodl brankou na 2:0. Naše snaha o vstřelení branky byla spíše jen na oko. Po průniku domácích do vápna jsme asi faulovali a v 83. minutě soupeř zvyšuje z penalty na 3:0. Poté měl tutovku dorostenec Váleček, ale bohužel netrefil bránu. Hřebíček do naší podzimní rakve přišel v 88. minutě, kdy Slavičín uzavřel účet na 4:0.

Nejvyšší porážka na závěr působí jako pěst do nezpevněného břicha. Tak bych asi charakterizoval dnešní utkání. Byli jsme všude pozdě, horší než soupeř. Silou vůle jsme drželi dlouho stav 0:0, ale tlaku domácích jsme nakonec neodolali. Po vstřelené brance se naše hra rozsypala jako domeček z karet a neměli jsme kvalitu s tím cokoliv udělat. Od ´´repre´´ pauzy a utkání v Holešově jsme se nedokázali dát zdravotně do pořádku a poslední trimestr pro nás byl peklem. Jediné pozitivum je, že to dneškem končí. Vidíme se za 4 měsíce ve Skašticích a asi všichni jsme zvědaví, jestli se Přerov během tohoto období posune dopředu. Realita je momentálně taková, že krajský přebor buší v Přerově na vrata. Hezké Vánoce všem.

 

 

Zdroj: https://www.fcprerov.cz/c/muzi-ze-slavicina-s-prazdnou-271

 

 

FOTOGALERII z utkání od Michaely Maňasové najdete zde – https://eu.zonerama.com/MichaelaManasova/Album/10659272