Fotbalisté Slavičína si přivezli ze Šternberka cennou výhru

 

/Šternberk/ Fotbalisté FC TVD Slavičín cestovali v sobotu 4. listopadu k předposlednímu utkání v podzimní části do Šternberku. Do utkání lépe vstoupili domácí hráči, kteří se po dvanácti minutách dostali do vedení. Slavičané ale ještě do půle stačili díky střelecky disponovanému Staňkovi vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. Ve druhém dějství si hosté díky pozorné obraně důležitou výhru pohlídali a přivážejí si z podhůří Jeseníků tři body. V posledním utkání hostí hráči FC TVD již v sobotu 11. listopadu Přerov, začátek duelu je ve 13.30 hodin.

1:2 (1:2)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Staněk 2
SestavaPjajko – Goňa, Hönig, Vašulka, Naňák, Jakubowicz, Vincour, Školník, Juřica, Staněk, Žůrek
Střídali: Škubník, Kostka
Šternberk,  4.11. 2023

Slavičínští fotbalisté odcestovali do Šternberku bez zraněných hráčů Kořenka, Malenovského, Kaluse a Fialy a na soupisce nebyl ani brankář Vypušťák. Začátek utkání byl opatrný a těžký terén znemožňoval lepší kombinaci. Po dvanácti minutách hry ale udělali Slavičané v defenzívě fatální chybu a domácí Zifčák toho dokázal náležitě využít. Inkasovaná branka ale Slavičany nakopla a Ti se začali tlačit před branku Šternberku. Ve 24. minutě vyšla kombinace na pravé straně a nástřel před branku dopravil pohotově Staněk do sítě. Hosté i nadále pokračovali v aktivní hře a dobrou kombinací přehrávali svého soupeře. Domácí spoléhali na standartní situace, se kterými si ale zadáci hostí vždy poradili. Tři minuty před koncem první půle napřáhl z hranice vápna Staněk a svojí druhou trefou propálil domácího Kopřivu. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté, kteří zaslouženě vedli o jednu branku.

 

Ve druhé půli se Slavičané více zaměřili na defenzívu a spoléhali na rychlé kontry. Domácí se postupem času dostávali do tlaku, ale obrana Valachů pracovala velmi spolehlivě a co za ni prošlo, pochytal brankář Pjajko. V 67. minutě vystužil trenér Slončík obranu o Škubníka. Ze hřiště šel autor obou gólů David Staněk, který již měl na svém kontě žlutou kartu. V závěru se domácí nadechli k náporu, do šestnáctky Slavičína šlo několik centrů, ale ty dokázali Valaši vždy odvrátit do bezpečí. Třetí pojistku mohl přidat Žůrek, ale brankář domácích jej vychytal. Závěr přinesl enormní snahu domácích o vyrovnání, defenzíva hostí pracovala na jedničku. Hráči FC TVD si tak po bojovném a takticky vyzrálém výkonu odvážejí ze Šternberku velmi cenné tři body. Ty je ale ještě třeba potvrdit v posledním podzimním duelu s Přerovem.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

Úvodní branku vstřelili domácí Hanáci. „Na podzim je to už naše klasika. Přitom jsme se snažili od začátku hrát svůj fotbal, nicméně na těžkém terénu jsme udělali v rozehrávce chybu, hráč podklouzl a soupeř šel sám na bránu. První pokus ještě gólman zachránil, na dorážku ale už byl krátký,“ nyní již s úsměvem hodnotí Slončík. „Kluci se naštěstí dál snažili hrát fotbal, byli jsme více na balonu, kdy domácí spíše jen nakopávali míče a čekali na naše chyby. Naštěstí ty nepřišly a naopak my ještě z mnoha šancí do přestávky výsledek otočili,“ oddechl si Slončík,

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/fotbal-slavicin-bojoval-s-terenem-i-ztratou-proc-slavil-dalsi-vyhru-20231104.html

 

Hodnocení trenéra FK Šternberk Ivo Lošťáka v Olomouckém deníku:

„Soupeř nám dnes v podstatě daroval gól. I tak jsme ale věděli, že má Slavičín vzestupnou formu a žádné snadné utkání to tedy rozhodně nebude. A to se nakonec bohužel i potvrdilo,“ mrzelo po zápase šternberského lodivoda Iva Lošťáka.

Ve druhé půli se pak domácí sice ze všech sil snažili o vyrovnání, jejich snaha však pravidelně troskotala na skvěle fungující obraně hostů, kterou navíc zezadu parádně dirigoval brankář Tomáš Pjajko. Do žádné vyložené šance se tak nedostali a po dvou výhrách v řadě tak museli spolknout těsnou domácí porážku.

 

Zdroj: https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/foto-sternberk-slavicin-neudrzene-vedeni.html