Fotbalisté FC TVD Slavičín hrají v sobotu ve Šternberku

 

/Šternberk/ Fotbalisté FC TVD Slavičín cestují v sobotu 4. listopadu do Šternberku, kde je čekají svěřenci trenéra Ivo Lošťáka. Šternberk v posledním kole vyhrál v Nových Sadech a v divizní tabulce figuruje na 5. pozici. Slavičané o víkendu nestačili na lídra tabulky ze Strání a v tabulce jim patří 9. pozice. Poslední duel ve Šterbenku skončil na podzim výhrou domácích 2:0, ale Slavičané zde předvedli velmi dobrý výkon, vyhořeli však v koncovce.

sobota 4.11. 2023

hřiště FK Šternberk

FC TVD Slavičín
Branky: 
Sestava:
Střídali:
Šternberk,  4.11. 2023

Historie kopané ve Šternberku:

 

První dochovaná zpráva o utkání fotbalistů Šternberka je z roku 1923. Z tohoto roku se dochovala fotografie mužstva Bohuňovic, které zvítězilo nad DFC Šternberk 2:0. Fotbal se tehdy hrál ve Šternberku již po první světové válce, ale oficiální prameny uvádějí nástup fotbalu ve Šternberku až v červenci 1945.

Prvním předsedou byl zvolen pan Velimský. Poblíž nádraží si Šternberští vybudovali hřiště a sehráli několik přátelských a turnajových zápasů. V roce 1947 vstoupili do mistrovských soutěží boji ve třetí třídě. Poměrně rychle stoupali na výkonnostním žebříčku a v roce 1956 hráli jeden rok v Krajském přeboru olomouckého kraje. V té době hrál v dorostu brankář Ivo Viktor, pozdější reprezentant.

 

Více si můžete přečíst zde – https://www.fksternberk.cz/historie-klubu/