Fotbalisté Slavičína drželi se Stráním krok jenom v první půli

 /Slavičín/ Do Slavičína zavítal vedoucí tým skupiny E ze Strání a zejména ve druhé půli ukázal svoji velkou kvalitu. Domácí vzdorovali svému soupeři pouze první půli, která přinesla vyrovnaný boj. Hosté ve druhém dějství rychle vstřelili branku, uklidnili se a přidali další dvě trefy. Výhra hostí je naprosto zasloužená, domácí tým sužují četná zranění a tentokrát byl soupeř nad jejich síly. Další utkání odehrají hráči FC TVD Slavičín v sobotu 4. listopadu ve Šternberku. 

FC TVD Slavičín

0:3 (0:0)

 

Branky: 
Sestava: Pjajko – Goňa, Hönig, Vašulka, Naňák, Jakubowicz, Vincour, Školník, Chrudina, Staněk, Žůrek
Střídali: Škubník, Kostka, Rapant, Lukáš a Hamalčík
Slavičín, 29.10. 2023

 

 

Trenér Slončík musel před utkáním se Stráním v sestavě opět improvizovat a ke zraněným Kořenkovi, Kalusovi, Fialovi a Malenovského přibyl i útočník Juřica. Na lavičce tak zůstal do hry obránce Škubník a čtyři dorostenci – Kostka, Rapant, Lukáš a Hamalčík. První půle ale přinesla vyrovnanou partii. V úvodu byli hosté nebezpečnější, poté se ale ke slovu dostali i Slavičané a bývalý ligový brankář Nemrava v dresu Strání musel ukazovat svoje kvality. Domácí předváděli velmi sympatický výkon, škoda jen, že některé příležitosti nebyly využity. Hosté však měli velmi rychlý přechod do útoku a jednou musel domácí tým podržet i brankář Pjajko. Poločas tak skončil bezbrankovou remízou, která odpovídala dění na hřišti. Domácí hráči bojovali na hranici svých možností a posílený tým hostí do šancí příliš nepouštěli.

 

Ve druhé půli poslal trenér Slončík na hřiště místo Chrudiny Škubníka. Po dvou minutách druhé půle hosté po standartní situaci dokázali vstřelit Hrubošem úvodní branku. Domácí se sice snažili o vyrovnání, ale souhra začala váznout a hostí bylo najednou plné hřiště. V 58. minutě se Strání radovalo podruhé, kdy brankáři Pjajkovi vypadl míč a slovenský legionář Miklovič jej dopravil do sítě. Třetí hřebík zatloukli hosté domácímu celku v 77. minutě, kdy se prosadil na zadní tyči Bartošek. Domácí pak prostřídali sestavu dorostenci, skóre utkání se už nezměnilo. Za výkon ve druhé půli si hosté výhru zasloužili. Domácí hráli dobře první poločas, po obdržené brance se jejich hra rozsypala jako domeček z karet. Slavičanům nelze upřít snahu, ale ta na celek ze Strání prostě nestačila.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

„Byli jsme nuceni udělat změny v sestavě, popřehazovali posty, což bylo znát,“ poznamenal kouč Slavičína Petr Slončík. „První gól soupeři pomohl. Popravdě mají kvalitu, která byla patrná v šestnáctkách. Strání vyhrálo zaslouženě,“ uznal.  „Musím kluky pochválit, v první části jsme byli fotbalovější, chtěli hrát fotbal.Byl to spíše boj, Bylo znát, že Strání bylo více nachystané a po našich nedůrazech a chybách skórovalo, zlomilo utkání pro sebe. Do dalšího utkání se musíme zlepšit,“ nabádá své svěřence trenér Slavičína.

 

Více v Deníku – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/slavicinu-nucene-zmeny-treti-vyhru-neprinesly-lidr-odvezl-vsechny-body-20231029.html