Fotbalisté Slavičína si v Holešově s chutí zastříleli

/Holešov/ Hráči Slavičína odehráli v sobotu další mistrovské utkání na půdě Holešova. Valaši od úvodního hvizdu na svého soupeře vletěli a svůj dobrý výkon v první půli korunovali dvěma brankami. Také ve druhé půli pokračovali Slavičané v aktivní hře a kolem 60. minuty přidali další dvě trefy. Domácím se v závěru podařilo utkání zkorigovat na dvoubrankový rozdíl. Výhra hostí je naprosto zasloužená, diktovali tempo hry a přidali i pěkné branky. V dalším utkání hostí hráči FC TVD lídra tabulky ze Strání.

2:4 (0:2)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Žůrek 2, Staněk 2
SestavaPjajko – Jakubowicz, Hönig, Vašulka, Naňák, Žůrek, Vincour, Školník, Goňa, Juřica, Staněk

Střídali: Kostka, Rapant, Chrudina, Škubník
Holešov,  21.10. 2023
Od prvních minut bylo zřejmé, že slavičínské fotbalisty nakopla výhra v nastaveném času s Všechovicemi a na holešovské střelnici jich bylo plné hřiště. V první šancí hosté neuspěli, poté zabránil dvakrát brejkové akci domácích výborně hrající Vašulka. Udeřilo po čtvrt hodině hry, kdy se prosadil Žůrek a Slavičané vedli o jednu branku. Hosté pokračovali v aktivní hře a domácí se herně trápili. Druhou trefu přidal čtyři minuty před odchodem do šaten Staněk, který využil zaváhání domácího brankáře. Do kabin tak odcházeli hráči FC TVD s pohodlným dvoubrankovým náskokem.
Také ve druhé půli Slavičané na hřišti dominovali a brankář Pjajko byl téměř bez práce. Další branka přišla v 57. minutě opět z kopačky Žůrka. Aby toho nebylo málo, o pár minut později přidal Staněk křížnou střelou svoji druhou branku v utkání. Trenér Slončík pak prostřídal sestavu a domácí toho využili ke vstřelení dvou branek. Výhra Slavičína je však naprosto zasloužená, domácí tahali za kratší konec a hosté byli daleko nebezpečnějším týmem.
Hodnocení trenéra Slončíka ve Zlínském deníku:
„Od začátku jsme byli v Holešově lepší, vytvořili jsme si spoustu šancí, vyhráli jsme zaslouženě. Zápas nám vyloženě sedl,“ poznamenal trenér Slavičína Petr Slončík. „Od začátku jsme byli dominantnější, hlavně v poslední třetině hřiště, měli jsme více šancí. Navíc nás v úvodu podržel gólman, trestali jsme chyby soupeře. Bylo vidět, že oba celky chtěly hrát, i přes boje s absencí. Nám to ale více sedlo. Mám radost, že se nám podařilo potvrdit výkon z domácího zápasu. Potvrdili jsme, že fotbal hrát umíme,“ potěšilo kouče Slavičína, jehož zamrzel závěr duelu a dvě inkasované branky.
Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-holesov-byl-spatny-ze-ctyr-golu-dostat-devet-je-sileny-priznal-skacel-20.html