Fotbalistům Slavičína vystřelil tři body s Všechovicemi v nastaveném času Pavel Naňák

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín zvládli v hodině dvanácté důležité utkání s Všechovicemi. Již po osmi minutách ale prohrávali po brance Richtra. Ve druhém dějství vyvinuli domácí velký tlak. Nejdříve sedm minut před koncem Staněk srovnal. V první minutě nastaveného času vystřelil Slavičanům tři body utěšenou střelou Naňák. V dalším utkání se Valaši představí v sobotu 21. října v Holešově.

FC TVD Slavičín

2:1 (0:1)

Branky: Staněk, Naňák
Sestava: Pjajko – Jakubowicz, Hönig, Vašulka, Naňák, Žůrek, Vincour, Školník, Goňa, Juřica, Staněk
Střídali: Fiala, Chrudina, Kostka
Slavičín, 15.10. 2023

 

 

Slavičínské fotbalisty čekalo v duelu s Všechovicemi hodně důležité utkání, neboť se začali tabulkou propadat stále níže, na což nebyli slavičínští příznivci z minulé sezony zvyklí. Navíc po několika posledních nepovedených utkáních spadla na mužstvo určitá deka a tým se trápí zejména v zakončení. Začátek utkání s Všechovicemi přinesl podobný průběh, jako předchozí domácí duel s Bzencem. Již v osmé minutě se hosté ujali hlavou vedení, po dobře zahrané standartní situaci. Slavičany branka probudila z letargie a začali se tlačit před branku hostí, navíc k tomu přidali i střelbu z dálky. V několika šancích ale domácí hráči neuspěli, brankář hostí několikrát se štěstím dokázal vyrazit míč. Udeřit však mohlo na druhé straně, po nedorozumění v zadních řadách nakonec hasil situaci Naňák na brankové čáře. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté, kteří vyhrávali o jednu branku.

 

Ve druhé půli domácí přidali na obrátkách, zahrávali množství rohových kopů, ale hosté dokázali míče vždy odvrátit do bezpečí. Všechovice čekaly na brejkové situace a brankář Pjajko musel vytasit skvělý zákrok. Závěr utkání se už hrál na jednu branku, vysvobození přinesla dělovka Staňka sedm minut před koncem, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí šli za vítězstvím a v nastaveném času natáhl z dvaceti pěti metrů nejlepší hráč na hřišti Naňák a krásnou střelou vystřelil domácím cennou výhru. Tu si Slavičané nakonec zasloužili, protože hosté ve druhé půli byli hodně zalezlí a domácí toho nakonec v samotném závěru využili. Svěřenci trenéra Petra Slončíka tři body doslova vydřeli a snad zlomí střelecké prokletí z posledních zápasů.

 

 

Zlínský deník – hodnocení trenéra Petra Slončíka:

„Snad jsme konečně prolomili smůlu posledních kol. Výhru jsme si zasloužili,“ radoval se po utkání trenér Slavičína Petr Slončík.

„Dlouho nám chyběl klid a důraz. Až vypadlý balon ve vápně uklidil Staněk, aby pak v nastavení se parádně trefil ze střední vzdálenosti Naňák. Snad je to pro nás vysvobození!“ přeje si Slončík.

„Kluci poslední týdny makají, dřou. Zápasy se však rozhodují v šestnáctkách a zde nám to doteď nelepilo. Snad nás čekají lepší zápasy,“

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/slavicin-otocil-zapas-v-nastaveni-zlomili-jsme-smulu-veri-kouc-sloncik-20231015.html

 

Fotogalerii z utkání od Zdenka Rumplíka najdete zde – https://www.rajce.idnes.cz/slavicin/album/slavicin-vsechovice-0-1-15-10-2023