Dorostenci FC TVD Slavičín si doma poradili s Bojkovicemi

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína odehráli na domácím hřišti další mistrovské utkání Krajského přeboru. V duelu s nedalekými Bojkovicemi to byl souboj o čelo tabulky, neboť hosté zatím v soutěži byli neporaženým týmem. To se ale ve Slavičíně změnilo a po brankách Hamalčíka a Rapanta domácí vyhráli o dvě branky. V tabulce Krajského přeboru se tak Slavičané bodově dotáhli na svého soupeře na první místo, Bojkovice mají ale odehráno o zápas méně. V dalším utkání cestují Slavičané v sobotu 14. října do slováckého Hluku.

FC TVD Slavičín

2:0 (2:0)

Branky: Hamalčík, Rapant
Sestava:
Slavičín, sobota 7.10.2023

 

Dorost FC TVD Slavičín hrál v sobotu své další mistrovské utkání na domácím hřišti. Soupeřem mu byl celek z Bojkovic, který zatím vévodí tabulce Krajského přeboru. Domácí tým nastoupil i s hráči, kteří cestují s A týmem na divizní zápasy – Kostkou a Lukášem. Také za hosty nastoupili obě největší hvězdy – bratranci Kalíkové. Domácí tým v letní přípravě Bojkovicím podlehl, tentokrát ale na hrací plochu vyběhlo úplně jiné mužstvo. Domácí tým se ujal vedení v 19. minutě po utěšené střele Hamalčíka za šestnáctkou, která zapadla k tyči. O minutu později se mohli radovat Slavičané podruhé, kdy druhou trefu přidal Rapant. Bojkovjané byli vývojem utkání zaskočeni a do půle se jim už skórovat nepodařilo. Spokojenější tak byli svěřenci Pavla Tomečka, kteří vedli o dvě branky. Ve druhém půli se přes několik šancí na obou stranách konečné skóre již neměnilo. Domácí podali velmi soustředěný výkon a připravili tak hostím první letošní prohru. Výhra hráčů FC TVD  byla naprosto zasloužená, neboť Slavičané byli nebezpečnějším týmem a vypracovali si více brankových situací.

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Tomečka:

Od začátku zápasu s Bojkovicemi jsme plnili všechno, co jsme si před zápasem řekli v kabině. A byli jsme trpěliví směrem do ofenzivy a pozorní směrem do defenzívy. Již v 19.minutě zápasu jsme rozehrávali standardní situaci, míč se odrazil k Davidu Hamalčíkovi a ten krásnou střelou z dvaceti metrů otevřel skóre zápasu. Ihned po rozehrávce soupeře jsme byli aktivní v napadání, získali jsme míč, který si na půli hřiště přebral Kuba Rapant a po krásné sólové akci nedal soupeři šanci. Po poločase se hrál fotbal nahoru dolu a góly mohly padnout na obou stranách. I když mohl zápas pro nás skončit vyšším brankovým rozdílem, tak kluci zápas zvládli po všech stránkách výborně, Byli jsme lepším týmem a zasloužené vyhráli. Všichni zaslouží velkou pochvalu.