Fotbalisté Slavičína prohráli u nováčka v Kostelci na Hané

/Kostelec na Hané/ Další mistrovské utkání odehráli slavičínští fotbalisté  v neděli 8.10. 2023 v Kostelci na Hané. Nováček soutěže zaskočil Slavičany v první půli dvěma trefami. Valaši ve druhém dějství chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale z optické převahy nic nevytěžili. Mužstvo se v posledních zápasech trápí ve finální fázi a nedokáže proměňovat brankové příležitosti. V dalším utkání hostí hráči FC TVD Slavičín Všechovice a budou muset bodovat naplno, neboť i celky ze spodních pater tabulky začaly vyhrávat.

2:0 (2:0)

 

FC TVD Slavičín
Branky: 
Sestava: Pjajko – Jakubowicz, Hönig, Kalus, Vašulka, Fiala, Naňák, Vincour, Školník, Staněk, Juřica
Střídali: Goňa, Žůrek
Kostelec na Hané,  8.10. 2023, v 15.00 hodin

Domácí Kostelec na Hané skóroval již v první minutě, ale branka pro ofsajd neplatila. Postupem času přebrali iniciativu na hřišti hosté a několikrát nebezpečně zahrozili. Šance však zůstaly nevyužity a zahrávání standartních situace také nic nepřineslo. Jako první varování přišlo v podobě nastřelené brankové konstrukce Slavičanů. V době největšího náporu slavičínského týmu pláchli domácí po pravé straně a nikým nehlídaný Holub ve 34. minutě poslal domácí tým do vedení. Hosté se z branky nevzpamatovali a o pět minut později inkasovali podruhé. Odražený míč po standartní situaci dostal opět Holub skákající střelou za záda brankáře Pjajka.  Do šaten tak odcházeli spokojenější domácí, kteří vedli dvoubrankovým rozdílem.

Druhá půle se za velkého větru hrála především na půli domácího týmu. Velkou šanci na kontaktní gól nedal Fiala a další střely se také do branky nevešly. Domácí čekali jen na brejky, ale z těch nic nevytěžili. Trenér Slončík po hodině hry poslal na hřiště Goňu se Žůrkem. Tlak hostí se stupňoval, ale v koncovce bylo řadu nepřesností. Navíc dva trestné kopy z hranice dvaceti metrů domácího brankáře ani neohrozili. Čas na hodinách v Kostelci ubíhal hodně rychle a Slavičané nemohli stále najít recept na obětavě hrající domácí tým. Závěr utkání již byl rozkouskovaný, hosté byli již frustrovaní vývojem hry. Krize slavičínského celku tak nadále trvá. Zlomit vše může nedělní utkání se Všechovicemi, které se hraje ve Slavičíně od 10.15 hodin.

 

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka:

Utkání jsme nezvládli, i když jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí. Špatně řešíme různá přečíslení, kdy místo přihrávky střílíme a naopak. Navíc nám to tam nespadne ani z nastřelených míčů. Navíc inkasuje hloupé branky a pak je už problém s houževnatým soupeřem duel zvrátit. Některým hráčům se tolik nedařilo, vše si ale ještě rozebereme a vyhodnotíme.“

 

 

 

Hodnocení trenéra domácích Keluce v Prostějovském deníku:

„Zápas měl tempo, kluci si zvykli na soutěž, ve které rozhodují maličkosti. Je důležité, že jsme neinkasovali a věřím, že nás to posílí. Doma by se body prostě sbírat měly,“ dodal.

Po půl hodině hry ale přišla rozhodující pětiminutovka. Nejprve zakonči brejk ve vedoucí branku Denis Holub ve 34. minutě. O chvíli později stejný hráč trefil z přímého kopu pouze zeď, ale míč se odrazil zpět k němu a poslal jej na zadní tyč – 2:0.

„Paradoxně jsme dali góly, když to s námi nevypadalo úplně dobře. U druhého gólu nám pomohl i terén, protože střela vyskočila asi trošku jinak, než gólman čekal,“ popisoval Keluc. „Soupeř měl optickou převahu, ale vytvořil si jen dvě, tři nebezpečné střely. Nevyužil ani dva přímé kopy ze středu hřiště asi z dvaceti metrů. Z naší strany to bylo už spíše ubojované. Udělali jsme maximum, abychom neinkasovali. Hráli jsme zezadu a čekali na brejky.

 

 

 

Více v Deníku – https://prostejovsky.denik.cz/fotbal-divize/kostelec-slavi-druhou-domaci-vyhru-v-rade-kluci-si-zvykli-na-divizi-rika-kouc-20.html