Fotbalisté Slavičína nestačili ve valašském derby na Vsetín

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD přivítali v nedělním dopoledni v regionálním derby tým ze Vsetína. Hosté v letní pauze hodně posílili svůj kádr a na hřišti to bylo od úvodního hvizdu znát. Domácí tým stále sužují zranění a mužstvo se nemůže dostat do patřičné herní pohody. Hosté si v první půli vypracovali více šancí a v závěru první půle udeřili Zbrankem. Stejný hráč ve druhém poločasu potrestal chybu domácích v rozehrávce. Slavičané v závěru nastřelili pouze brankovou konstrukci. Tři body tak po zásluze putují na Vsetín. 

FC TVD Slavičín

0:2 (0:1)

 

Branky:
Sestava: Pjajko – Jakubowicz, Hönig, Kalus, Vašulka, Naňák, Vincour, Školník, Fiala, Juřica, Žůrek
Střídali: Kostka, Chrudina
Slavičín,  1.10. 2023

 

Regionální derby přineslo nelítostné souboje a bylo od začátku hodně vyhecované. Hostím patřil úvod utkání a směrem dopředu byli hodně nebezpeční. Slavičané se jen pomalu dostávali do utkání, přesto se i oni pomaličku přibližovali na dostřel hostující svatyně. Více rušno však bylo před domácím brankářem Pjajkem, kterého dokonce jednou zaskočil zákrokem „ala sparťanský Vitík“ obránce Kalus. Domácí si příliš šancí nevytvořili, obrana hostí byla velmi pozorná a zejména Juřicu strážila jako oko v hlavě. Chvilku před půli nevinná akce hostí skončila brankou, kdy míč se strany prošel lehce před branku a Zbranek jej uklidil do sítě. Do šaten tak odcházeli spokojenější hráči hostí, kteří vedli o jednu branku, protože byli podstatně nebezpečnějším týmem.

 

Ve druhé půli chtěli domácí s nepříznívým stavem něco udělat. Zvýšili pohyb, míč dali na zem a začali se dostávat před branku hostí. Chyběla tomu všemu však lepší finální přihrávka či kvalitnější centr. Srovnat mohl Juřica po standartní situaci, ale hlavou dal míč nad branku. Hosté spoléhali na rychlé brejky a nadále byli nebezpeční. Poté domácí zazmatkovali s rychlou rozehrávkou a Zbranek s notnou dávkou štěstí překonal Pjajka podruhé. Domácí se pak snažili o kontaktní branku, v závěru po rohovém kopu Školníka trefil Žůrek jen tyč. Hosté pak taktickou hrou dokráčeli k dvoubrankové výhře, která je podle průběhu utkání naprosto spravedlivá.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Moc fotbalu nikdo nepředvedl, oba celky si hned v zárodku zavíraly kombinace. Bylo to spíše o dlouhých balonech a soubojích.“ O osudu zápasu tak rozhodly trefy na přelomu poločasů. „Při prvním jsme nepokryli centr z pravé strany, po změně stran, kdy jsme změnili rozestavení a chtěli jít do tlaku, nás zmrazila špatně rozehraná standardka, kdy jsme sami Vsetínu nahráli na gól. Klukům nemohu upřít snahu, bojovnost, ale vytvořili jsme si už jen pološance, hodně se trápíme v koncovce,“ vnímá zkušený trenér.

 

Zdroj: https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/kanonyr-vsetina-zbranek-v-diviznim-derby-zlomil-vaz-slavicinu-20231001.html

 

Hodnocení utkání na webu FC Vsetín:

 

Dvě branky kanonýra Martina Zbranka rozhodly třaskavé nedělní derby ve Slavičíně, kde fotbalisté Vsetína po jednom z nejlepších podzimních výkonů zvítězili 2:0 a v divizi E se vrátili na třetí místo. Krajský rival je až dvanáctý.
 Parta kouče Lukáše Pazdery tak ve Slavičíně odčinila středeční nezdar v dohrávce s Holešovem, doma ztracené body si vzala na půdě jiného krajského konkurenta. „Klukům jsem řekl, že společně prohráváme, ale také vyhráváme. Dnes nám každý článek zapadl do celku a zápas nám sedl. Podali jsme jeden z nejlepších výkonů v letošní sezoně, hráli jsme výborně. Tento výsledek je potřeba si zapamatovat a zopakovat,“ prohlásil hostující kouč Lukáš Pazdera….

Diváci ve Slavičíně viděli bojovný a rušný duel. Hosté měli navrch, byli nebezpečnější. I když se skoro celý první poločase zastřelovali, před přestávkou udeřili. Po centru Strachoně se na přední tyči prosadil Zbranek a Vsetín šel zaslouženě do vedení.

Domácí se po změně stran snažili výsledek otočit, ale žádné extra velké šance neměli. Naopak, Vsetínští dál hrozili. Pojistku přidal v 57. minutě Zbranek, kterému další letošní branku připravil povedeným vysunutím Strachoň.
Slavičín to nevzdal. To ani v bouřlivé atmosféře ani nemohl. Domácí bojovali, za nepříznivého stavu se tlačili dopředu, ale kromě standardních situací a nákopů pořádnou tutovku neměli. Pozorní hosté všechno uskákali, odvrátili, poradili si i v nepřehledných skrumážích.

„Věřil jsem, že neprohrajeme. Byli jsme aktivní, soupeře napadali. O ty dvě branky jsme byli lepší, domů vezeme zasloužené vítězství,“ dodal spokojeně Pazdera. Radost z triumfu mu nezkazilo ani chování některých fanoušků a jiných lidí. Hlavně díky nim byl duel místy až zbytečně vyhrocený. Vsetín ale těžkou venkovní šichtu zvládl skvěle a nyní se chystá na domácí souboj se Skašticemi.
Více informací k utkání na www.valasskýdeník.cz.