Fotbalisté Slavičína neudrželi v Rýmařově dvoubrankové vedení

/Rýmařov/ Další mistrovské utkání odehráli slavičínští fotbalisté  v sobotním odpoledni v dalekém Rýmařově. Začátek utkání byl v režii Slavičanů a již ve druhé minutě otevřel Žůrek skóre. Hosté pokračovali v aktivní hře a vypracovali si řadu dalších příležitostí. Domácí čekali na brejkové situace. Podruhé udeřilo po brance Juřici. Domácí snížili v závěru první půle po nevinné akci. V úvodu druhé půle byl vyloučen po druhé žluté kartě Staněk. Klíčový moment přišel za chvíli, kdy Fiala penaltu neproměnil. Domácí ožili a srovnali. Zanedlouho domácí hráč vymetl šibenici a bylo vymalováno. Kolaps hostujícího celku podtrhly další dvě branky v síti bezmocného Pjajka.

5:2 (1:2)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Žůrek, Juřica
Sestava: Pjajko – Jakubowicz, Hönig, Kalus, Vašulka, Fiala, Kořenek,Školník, Staněk, Juřica, Žůrek
Střídali: Vincour, Chrudina, Lukáš, Kostka
Rýmařov,  23.9. 2023, v 15.30 hodin

 

Fotbalisté FC TVD odcestovali do Jeseníků bez zraněných hráčů – Goni, Škubníka, Malenovského a především Naňáka. Začátek utkání vyšel svěřencům trenéra Slončíka na jedničku a po brance Žůrka rychle vedli, když mu míč naservíroval Staněk. Slavičané diktovali tempo hry a další šance jim pochytal se štěstím domácí gólman. Přeci jen druhou trefu přidal Juřica a vypadalo to, že Slavičané budou v Rýmařově bodovat. První komplikace přišla v závěru první půle, kdy z nevinné akce dostali hráči FC TVD kontaktní branku. Přesto do šaten slavičínští fotbalisté odcházeli se zaslouženým vedením, které však mohlo být podstatně vyšší.

 

Ve druhé půli udělali domácí změny v sestavě. Přesto úvod druhé půle patřil Slavičanům. Druhý zlom v utkání přišel po druhé žluté kartě pro Staňka. Za chvíli ale sudí Mach nařídil proti domácím pokutový kop po faulu na Juřicu. Míč si vzal zkušený Fiala, ale poslal jej jen do reklamního banneru pivovaru Holba za brankou. Od této chvíle to začalo jít se Slavičany z kopce. Po rychlé akci domácí srovnali. Vzápětí natáhl hráč Rýmařova z velké dálky a vymetl pavouky v Pjajkově síti. Čtvrtý hřebík zatloukl domácí Čikl deset minut před koncem a zkompletoval hattrick. Pátou trefu přibalil Valachům na cestu pět minut před závěrečným hvizdem střídající Jeřábek. V závěru domácí hráč nešetrně přišlápl Kořénka, který byl odnesen na nosítkách. Nevídaný výbuch ve druhém dějství přítomní slavičínští fanoušci jen těžce rozdýchávali. O reparát se mohou hráči Slavičína pokusit v neděli 1.10. 2023, kdy na domácím hřišti přivítají posílený celek Vsetína.

 

 

 

 

Hodnocení Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„První poločas byl z naší strany dobrý, byli jsme lepší, po půlhodině vedli 2:0. Navíc jsme zahodili další čtyři tutovky, domácí gólman chvílemi čaroval na brankové čáře. Tady jsme měli být efektivnější, To ještě nevěděl, co jej čeká po přestávce. Vše načal Staněk, který se nechal v 53. minutě po druhé žluté kartě vyloučit. „Velká nedisciplinovanost, těmto momentům se musíme vyhnout! Navíc chvíli na to jsme po faulu na Juřicu kopali penaltu, ale Fiala ji neproměnil. To byl začátek našeho konce,“

 

Více zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/foto-slavicin-vedl-2-0-domu-se-ale-vratil-bez-bodu-a-dvou-hracu-co-se-stalo-2023.html

 

 

 

 

Hodnocení trenéra Rýmařova Milana Furika:

 

Trenér Furik se svým týmem v sobotu oslavil druhou výhru v Divizi E. Jiskra zvítězila nad Slavičínem 5:2. „Vypadá to jednoznačně, ale jednoduchý zápas to vůbec nebyl,“ řekl trenér po utkání. „Prohrávali jsme už o dva góly, ale náskok soupeře mohl být ještě vyšší,“ doplnil. Jiskru držel nad vodou gólman Pitron, který několik gólovek pochytal. K obratu ještě v závěru první půle zavelel Petr Čikl. Co dalšího trenér Rýmařova prozradil?

Slavičín jsme porazili 5:2. Výhra se však vůbec nerodila lehce. Souhlasíte?

Výsledek možná působí na první pohled jednoznačně. Branek padlo hodně. Ale vítěz zápas vůbec nebyl daný. V první půli byl Slavičín lepší. Kdyby vedl vyšším rozdílem, nemohl by se nikdo ničemu divit. Neuběhla ani druhá minuta a my už prohrávali. Slavičín byl důraznější, lépe kombinoval i presoval. Můžeme děkovat gólmanovi Pitronovi, že naše ztráta nebyla ještě vyšší. Měl jen v první půli tři čtyři zákroky, kterými nás udržel ve hře.“

První důležitý moment zápasu byl, že jste dokázali snížit ještě do poločasové přestávky. Je to tak?

Určitě. To byl pro nás velice důležitý moment. Nepříznivý výsledek jsme alespoň trochu zkorigovali díky gólu Čikla. Šlo o jednu z mála našich povedených akcí v první půli.

A ten druhý moment?

S výsledkem jsme chtěli po změně stran něco udělat. Ale přiznám se, že jsem vůbec nečekal, že nasázíme čtyři branky. Můžeme poděkovat soupeři, že nás vlastní nedisciplinovaností dostal zpět do hry. Po vyloučení šel do deseti a to nám pomohlo. I tak ale mohl Slavičín i v oslabení vyhrát. Dalším zlomovým momentem bylo, že neproměnil penaltu. Ta by nás asi dorazila. Z 1:3 bychom už otáčeli těžko, protože pro naši psychiku by to bylo těžké.

Dalším důležitým faktorem byl výkon Petra Čikla.

On neustále představoval pro soupeřovu obranu nebezpečí. Po pěkné přihrávce Krška srovnal a to Slavičín nalomilo.

Výstavní trefu dal Tomáš Palys. Jak jste to viděl ze své pozice?

Musím říct, že v Rýmařově padají krásné branky. Proti Strání ji dal Michal. Pěkný gól nám tady před čtrnácti dny dal Přerov. No a teď Tomáš. Navíc to byla branka vítězná. Diváci si u nás v tomhle směru přijdou na své. Zápas jsme ale začali převracet na svoji stranu. Pro Slavičín to bylo možná trochu kruté. V prvním poločase nás měl na lopatkách, ale vlastní nedisciplinovaností nás vtáhl zpět do zápasu. Kluci si po třetí brance začali více věřit.

Ve 34. minutě jste ze hry stáhl Jirku Furika. Co se mu přihodilo?

V Nových Sadech odstupoval kvůli potížím s třísly. To se během minulého týdne zlepšilo. Do zápasu šel s tím, že to zkusí. Nicméně už v 10. minutě jej v tříslech píchlo. Chvíli s tím zkusil hrát, pak už se to ale nedalo. Obnovil si zranění. Byla to jen otázka času. Mimo hru bude jeden až dva zápasy, během nichž mu dopřejeme klid. Místo něj jsme do zápasu nasadili Peťu Krška, který byl u gólu na 2:2 a svým výkonem přispěl k obratu.

V osmi utkáních jste inkasovali už 21 gólů. Nejvíce z celé soutěže.

To je naše největší slabina. Gólů dáváme poměrně dost, ale defenziva je hrozná. Tohle číslo bych si představoval na konci sezóny a ne po osmi kolech. To jsem klukům řekl. Je to dané tím, že se nám obranná čtyřka pořád mění. Ani jednou jsme nehráli ve stejném složení. Navíc děláme hodně chyb. Něco je způsobeno zdravotním stavem hráčů, něco individuálními chybami. Od Slavičína jsme oba góly dostali po individuálních chybách. Ve druhém poločase jsme Vojtu Kneifela nasadili na stopera, který více přiostřil. On to tak má rád. A naše defenziva se více zpevnila.“

Co říkáte na výkon Petra Čikla?

Peťa za mě předvedl stabilní výkon. On takto hraje pořád, proti Slavičínu ale protrhl střeleckou smůlu. Šance má v každém utkání. Umí si zpracovat míč, má dobrý první dotek. Na gólmana se řítí vždy z velkého úhlu, bohužel to někdy řeší střelou, na kterou gólmani stačí reflexivně vytáhnout ruce. Proti Slavičínu střílel více po zemi a zaslouženě dal tři góly. Mohl jich dát klidně víc. Myslím, že mu to jenom pomůže.

Podruhé v řadě se prosadil i Pavel Jeřábek.

Pomalinku u něj naskakuje minutáž. Pavel dal gól v Nových Sadech, byť z penalty. Trefil se i proti Slavičínu. Doufejme, že se dostane zpět do formy, s níž do Rýmařova přišel.

V tabulce jste jedenáctí, ale na oddych to ještě není. Tabulka je hodně vyrovnaná. Od šestého do patnáctého místa je rozdíl jen pěti bodů.

Víme o tom. Kdybychom neurvali body proti Slavičínu, spadneme v tabulce až na chvost. I z tohoto důvodu je výhra důležitá.

 

Zdroj: https://www.jiskrarymarov.com/