Fotbalisté FC TVD Slavičín vydolovali s Bzencem jeden bod

/Slavičín/ Fotbalisté FC TVD Slavičín nastoupili v neděli 17. září proti celku z Bzence. Hosté byli od úvodního hvizdu hodně aktivní a již v osmé minutě proměnili poměrně přísně nařízenou penaltu. Domácí do půle nenašli odpověď na velmi pohyblivý celek hostí. Pouze trestný kop Školníka skončil na břevně. Hosté i ve druhé půli hrozili z rychlých brejků a dokázali své vedení navýšit po střele z dálky. Domácí ale nehodili „flintu do žita“. Nejdříve Staněk po tečované střele snížil. Vyrovnání zařídil Juřica po zaváhání hostujícího brankáře. Domácí v závěru sahali po výhře, ale konečná remíza je vzhledem k průběhu hry nejspíše spravedlivá.

FC TVD Slavičín

2:2 (0:1)

 

Branky: Staněk, Juřica
SestavaPjajko – Jakubowicz, Hönig, Vašulka, Chrudina, Naňák, Kořenek, Školník, Fiala, Juřica, Staněk
Střídali: Vincour, Kalus
Slavičín,  17.9. 2023

 

 

Trenéru Slončíkovi se před utkáním rozpadla celá obrana a tak musel v sestavě opět improvizovat. Ze základní sestavy tentokrát vypadli Goňa, Škubník, Kalus, Malenovský a Žůrek. Poprvé se do hry od začátku dostala zlínská posila Hönig a na levé straně si zahrál Chrudina. Hosté od úvodního hvizdu působili sebevědomým dojmem a zejména útočník Kasala provětrával domácí obranu. V 8. minutě na pokyn pomezního Tomance odpískal sudí Zelený penaltu a tu hosté proměnili. Branka v síti Pjajka otřepala domácím týmem, kterému vázla kombinace a nebyl schopen si vytvořit vážnější brankovou příležitost. Za zmínku stojí pouze standartní situace Školníka, která skončila na břevně. Hosté hráli velmi agresívně a mohli být rádi, že utkání dohráli v deseti hráčích v poli. Tvrdost hostí domácímu týmu nevoněla a brankář Pjajko musel několikrát na poslední chvíli hasit brejkové situace hostí. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1, který odpovídal dění na hřišti, domácí tým se v novém složení trápil a hostujícího brankáře téměř neohrozil.

 

Začátek druhé půle přinesl podobný obrázek, hosté spoléhali stále na rychlé kontry. Domácím chyběla větší kreativita a pohyb bez míče. Brankář Pjajko nejdříve vytěsnil střelu hostujícího hráče na roh. Poté ale musel podruhé vytahovat míč ze sítě po střele Vaďury z dálky. Domácí ale perfektně zabojovali. Pomohl jim příchod Vincoura a změna rozestavení. Nejdříve Staněk s pomocí teče hostujícího obránce snížil. Domácí se hnali za vyrovnáním a hosté úplně vypadli z role. Vyrovnání přišlo po standartní situaci Školníka, kterou brankář hostí podběhl a Juřica usměrnil míč do sítě. Posledních deset minut se nesl ve znamení tlaku domácího týmu. Překlopit misku vah na stranu slavičínských fotbalistů mohli Juřica s Kořenkem. Což se nestalo a duel skončil dělbou bodů. Hosté si ale za svůj výkon prohrát nezasloužili. Domácí hráli až poslední půlhodinu, což na výhru nestačilo. Na výkon z poslední fáze utkání ale mohou Slavičané navázat  již v sobotu 23.9. 2023 v dalekém Rýmařově.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

 

Začátek však byl z říše hrůz. „Po nakopnutém balonu do šestnáctky přišla hodně přísná penalta a vedení soupeře. „Škoda závěru, sahali jsme i po třech bodech. I tak kluci zaslouží za závěrečný tlak a nápor pochvalu,“ ocenil trenér Slavičína Petr Slončík..

 

Více ve Zlínském deníku zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-slavicin-sahal-po-obratu-co-chybelo-20230917.html

 

FOTOGALERII z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://www.rajce.idnes.cz/slavicin/album/slavicin-bzenec-2-2-17-9-2023