Dorostenci FC TVD Slavičín  si doma poradili se Zlínem

/Slavičín/ Dorostenci Slavičín vedli po první půli nad Zlínem o jednu branku, kdy se po standartní situaci nejlépe orientoval nejlepší střelec týmu Rapant, který vyražený míč usměrnil do branky. V dalším průběhu hry domácí Hamalčík neproměnil pokutový kop. Definitivní druhá pojistka přišla až deset minut před koncem, kdy se prosadil Patrik Barcuch. Další utkání odehrají slavičínští dorostenci v neděli 17. září ve Stříteži nad Bečvou, kde bude jejich soupeřem celek z Rožnova pod Radhoštěm. Utkání má výkop v 10.00 hodin. 

FC TVD Slavičín

2:0 (1:0)

Branky: Rapant, Barcuch Patrik

 

Sobota 9.9.2023 – Slavičín

 

Hodnocení trenéra FC TVD Slavičín Pavla Tomečka:

 

Byl to zápas dvou rozdílných poločasu v první půli jsme hráli dobře do defenzivy a docela se nám dařilo i kombinovat směrem dopředu,paradoxně až do vyloučení hráče soupeře, které přišlo ve druhé půli. Poté jsme přestali dostupovat hráče soupeře, začali jsme zbytečně ztrácet míče, čehož začal soupeř využívat v jeho prospěch. Na druhou stranu musím mužstvo pochválit za bojovný výkon a taky pochválit mladší hráče kteří dostali příležitost a zvládli ji na výbornou. Dále chci taky pochválit soupeře za před vedenou hru, který určitě nebyl horším týmem.

 

 

Z webu SK Zlín:

Další kolo nás čekal těžký soupeř Slavičína. Hned v úvodu jsme měli dvě gólové příležitosti, kdy první zlikvidoval domácí brankář a podruhé jsme netrefili branku. Hrálo se vesměs mezi vápny, kdy domácí měli v prvním poločase více ze hry, bohužel jsme jim to usnadnili. Zahrávali nespočet rohů, kdy při jejich výškové převaze to vždy zavánělo brankou. Po jednom rohu se i tak stalo, kdy ještě hlavičku náš gólman stačil vyrazit, ale na dorážku byl už krátký. Tím se domácí dostali do jednobrankového vedení. V kabině jsme si něco řekli a taky to ve druhém poločase vypadalo jinak. Začali jsme mít dobrý pohyb a tím i přehrávat domácí tým a vytvářet si šance, bohužel po ojedinělém úniku domácího hráče jsme se dostali do početní nevýhody a hráli asi 30 min. v 10 hráčích. Ale na hřišti to nebylo vůbec poznat, kluci i v horkém počasí dřeli a hnali se za vyrovnáním, bohužel k jejich smůle se je nedařilo proměňovat. Asi 10 min. před koncem jsme dostali druhou branku, která domácím spadla do klína, kdy jsme se znovu chovali ve vlastním vápně nedůrazně a míč skončil v brance. Do konce zápasu se už nic nestalo a prohráli jsme 2:0, i když za druhý poločas jsme si alespoň ten kýžený bodík zasloužili.

 

 

Hodnocení trenéra SK Zlín Stanislava Psoty:

„První poločas jsme prospali, na začátku jsme nedali alespoň jeden gól ze dvou možností. Soupeř byl urostlý a těžil ze standardních situací, kdy pro nás každá jejich standardní situace byla nebezpečná. Ze sérií rohových kopů (bylo jich asi 15) nám dal Slavičín úvodní branku. V kabině jsme si něco řekli a do druhé poločasu jsme vstoupili daleko lépe než do prvního. Měli jsme pohyb a soupeř nám najednou nestačil. Bohužel se nám vyloučil hráč a i v 10 jsme byli lepší. Slavičín hrozil jen z dlouhých nákopů na rychlého útočníka. 

Když to shrnu, tak my neproměňujeme vytvořené šance, doplácíme na nedůraz ve svém pokutovém území a v neposlední řadě na zbrklost ve finální fázi. Musíme na tom stále pracovat, abychom to zlepšili.“