Starší přípravka FC TVD Slavičín vyhrála KUDY cup v Pitíně

 

/Pitín/ Starší přípravka FC TVD Slavičín v sobotu 9. září dominovala na dalším ročníku KUDY cup v Pitíně, který se hraje pod záštitou bývalého českého fotbalového reprezentanta Ondřeje Kúdely, který z Pitína pochází. Během turnaje byly k vidění i dovednostní soutěže. Mladí Slavičané nejprve opanovali svoji základní skupinu a postoupili do finálového klání. Zde své soupeře doslova válcovali a bez jediného zaváhání v turnaji nakonec dominovali. Navíc Filip Klein si odnesl pomyslnou korunu pro krále střelců a nejlepším brankářem KUDY cup byl vyhlášen ochránce slavičínské svatyně Tomáš Mentlík.

 

 

 

Hodnocení trenéra starší přípravky Romana Überalla:

 

 

Další turnaj čekal starší přípravku FC TVD Slavičín v sobotu 9.9. 2023 v nedalekém Pitíně. Již potřetí jsme se zúčastnili místního KUDY CUPu, nad jehož pořádáním drží záštitu fotbalista Ondřej Kúdela. Na organizaci turnaje se podílel jeho bratr Marek a také rodiče Kúdelovy. Turnaj byl určen pro deset týmů, bohužel slovenská MFK Skalica svoji účast na poslední chvíli odřekla, což je určitě velká škoda, neboť se jednalo o jednoho z favoritů turnaje a obhájce loňského prvenství.

S naším týmem jsme na turnaj po předchozích výborných výsledcích jeli s ambicemi na dobré umístění. Hned první zápas s Brumovem nám ale ukázal, že to asi nebude jednoduché. I když jsme nebyli horší, prohráli jsme jej 1:0. Naše kluky to naštěstí nastartovalo. V dalším utkání jsme porazili 2:0 Ostrožskou Novou Ves. V dalších dvou utkáních základní skupiny jsme porazili ještě Bojkovice i Šumice shodným výsledkem 4:0. Z prvního místa jsme tak postoupili do finálové skupiny, kde nás čekaly další čtyři zápasy.

 

 

V prvním utkání jsme hráli proti fotbalistům ze Štítné nad Vláří. A i přes herní převahu jsme nedokázali vstřelit branku ze hry. Nakonec jsme zvítězili gólem z penalty 1:0. Následoval Uh. Brod, který jsme porazili jednoznačně 5:0. Následovala odveta s Brumovem, kterému jsme vrátili porážku z prvního utkání a zvítězili jsme 3:0, přičemž gólový rozdíl mohl být mnohem výraznější. V posledním utkání, před kterým už jsme byli jasným vítězem, jsme porazili zlínskou U10 2:1 a mohly vypuknout oslavy.

 

Vítězství v turnaji. jsme oslavili dětským šampaňským a krásným dortem od pořadatelů! K poháru za 1.místo jsme dostali také velký putovní pohár. Třešničkou na dortu byl nejlepší střelec turnaje, kterým se stal náš Filip Klein se 6 brankami a nejlepší brankářem turnaje Tomáš Mentlík. Nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Ondra Hrabina. Poděkování tak patří všem hráčům za skvělé výkony a také rodičům a rodinným příslušníkům, kteří svým ratolestím fandili.

 

Sestava FC TVD: Mentlík Tomáš – Bartoš Jonáš, Überall Oskar, Klein Filip, Hrabina Ondra, Fojtík Adam, Hověžák Filip, Rusek Vojta, Kozubík Jakub, Čech Jakub, Haloda Tomáš, Liška Tomáš.

Trenéři FC TVD: Roman Überall a Dalibor Majc

 

Střelci FC TVD:

 

Klein Filip 6x,

Bartoš Jonáš 5x

Überall Oskar 4x

Kozubík Jakub 3x

Hrabina Ondra 2x

Čech Jakub 1x