Dorostenci FC TVD Slavičín v místním derby zdolali FC Brumov

Slavičín/ Dorostenci Slavičína hostili v sobotu 2. září na hřišti ve Vlachovicích celek z nedalekého Brumova. Valašské derby přineslo zajímavý souboj a přineslo šest branek. Domácí fotbalisté potvrdili výbornou formu z posledních zápasů a svého soupeře přestříleli. Slavičané již po půli vedli o dvě branky. Ve druhém dějství si výhru pohlídali a mohli přidat i více gólů. Další mistrovské utkání odehrají dorostenci FC TVD v sobotu 9. září, kdy přivítají ve Slavičíně celek SK Zlín. Začátek utkání je v tradičním času v 10.00 hodin. 

FC TVD Slavičín

4:2 (3:1)

Branky: Rapant 2, Kostka, Lukáš P.
Vlachovice, sobota 2.9.2023

 

 

 

Hodnocení trenéra Pavla Tomečka: 

Před začátkem utkání jsme museli řešit, kdo nastoupí do naší brány, protože jsme měli všechny brankáře zraněné. Nakonec jsme se rozhodli pro Matěje Boráně, který zápas zvládl na postu brankáře vynikajícím výkonem. Hned v úvodní minutě Petr Lukáš využil zaváhání v soupeřově obraně a po individuálním úniku nás poslal do vedení. Do poločasu jsme ještě vstřelili dvě branky o které se postarali Jakub Rapant a z penalty Fanda Kostka. Bohužel jsme si nechali vstřelit gól ze zbytečné standartní situace. A tak jsme šli o poločasu do kabiny za stavu 3:1, což odpovídalo dění na hřišti.

 

Ve druhém poločase jsme ještě přidali opět brzy gól po chybě brumovské obrany, kterou potrestal Rapant. V sedmdesáté minutě jsme po naší nedůslednosti nabídli soupeři přímý kop, který hostující tým využil. I když jsme si ještě během zápasu vytvořili několik brankových příležitostí, které jsme bohužel nedokázali proměnit, tak jsme zápas zvládli dobře a zaslouženě vyhráli. Utkání se hrálo ve Vlachovicích, neboť ve Slavičíně souběžně probíhal mistrovský turnaj přípravek.