Fotbalisté Slavičína v domácím prostředí nestačili na Kozlovice

/Slavičín/ V nedělním dopoledni čekal na slavičínské fotbalisty domácí duel s Kozlovicemi. Byl to souboj týmů, které v loňské sezóně bojovaly až do posledního kola o vítězství v divizní skupině E. Ve vyrovnaném utkání hosté udeřili až v posledních deseti minutách. Nejdříve ze standartní situace otevřel skóre utkání Kyselák. O pět minut později dal výsledku definitivní podobu hostující Kaďorek. V dalším kole se slavičínští fotbalisté představí na půdě posledního Nového Jičína. Zápas se hraje již v sobotu 9. září od 10.15 hodin.

FC TVD Slavičín

0:2 (0:0)

 

Branky: 
Sestava: Pjajko – Goňa, Vašulka, Žůrek, Chrudina, Kořenek, Malenovský, Školník, Jakubowicz, Naňák, Staněk
Střídali: Kostka, Lukáš, Rapant
Slavičín, 3.9. 2023

Slavičínští fotbalisté se po nečekaném debaklu v otrokovickém Baťově, chtěli svým příznivcům revanšovat dobrým výkonem. To se jim i zčásti povedlo, kdy do 80. minuty drželi s favorizovanými hosty krok a předváděli solidní výkon. Jejich snahu však utlumily dvě slepené branky v síti brankáře Pjajka. Trenér Slončík musel před zápasem opět v sestavě hodně improvizovat a kanonýr Žůrek skončil nakonec v zadních řadách. V sestavě mu totiž chyběli oba stopeři Kalus se Škubníkem a počítat nemohl ani s Fialou a vykartovaným Juřicou. Navíc hned po patnácti minutách musel střídat zraněný obránce Goňa. První půle přinesla taktickou bitvu, s několika šancemi na obou stranách. Ve druhém dějství hosté postupně přidávali na obrátkách a v závěrečných minutách dvěmi trefami zlomili odpor domácích. Ti sice bojovali, vytvořili si i nějaké brankové příležitosti, ale zatím týmu chybí lehkost a sebevědomí z uplynulé sezóny. Vše napravit mohou hráči FC TVD v sobotním duelu v Novém Jičíně, který se po přechodu z divize F hodně trápí a ještě nebodoval.

 

Hodnocení trenéra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Přestože jsme odehráli slušný zápas, první branku dal opět soupeř. Hloupý, z trestňáku, deset minut před koncem. Do té doby jsme pokryli všechny standardky. Poté jsme otevřeli hru, z brejku dostali druhý gól a bylo po zápase,“ pokrčil rameny lodivod.

 

Hodnocení trenéra Kobylíka v Přerovském deníku:

„Potkali se velmi kvalitní soupeři, čemuž odpovídal celý zápas. Bylo to hodně vyrovnané a dlouho bez větších šancí. V závěru jsme měli víc sil, protože jsme v průběhu utkání byli více na míči. Díky tomu jsme to zlomili,“ hodnotil kozlovický trenér David Kobylík čtvrtou výhru divizní sezony. „Bereme to s respektem a pokorou. Měli jsme na úvod velmi kvalitní soupeře, kteří budou na konci soutěže nahoře, ač tam zatím nejsou. A čekají nás další nebezpečné týmy,“ upozornil David Kobylík.

 

FOTOGALERII z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde – https://www.rajce.idnes.cz/slavicin/album/slavicin-kozlovice-0-2-3-9-2023