Fotbalisté Slavičína s otrokovickým Baťovem vyhořeli

/Otrokovice/ Mistrovské utkání s týmem z otrokovického Baťova se hrálo v pátečním termínu. Zápas se nakonec odehrál na přírodní trávě. Slavičané nezachytili začátek utkání a již po dvou minutách prohrávali. Další rána pro hráče FC TVD přišla ve 13. minutě, kdy se domácí prosadili podruhé. Na konci první půle byl po dvou žlutých kartách vyloučen Juřica. Ve druhém dějství domácí po deseti minutách využili přesilovku ke vstřelení třetí branky. V samotném závěru domácí Tkáč zkompletoval hattrick. Slavičané tak odjíždějí s krutou prohrou. V dalším utkání hostí Slavičín lídra divizní tabulky E z Kozlovic. 

4:0 (2:0)

v 17.30 tráva SK Baťov

FC TVD Slavičín
Branky: 
Sestava: Pjajko – Goňa, Škubník, Kalus, Vašulka, Naňák, Kořenek, Školník, Jakubowicz, Juřica, Fiala
Střídali: Chrudina, Staněk, Malenovský, Žůrek
Otrokovice,  25.8. 2023, v 17,30 hodin

Jako den a noc jsou výkony slavičínských fotbalistů v novém ročníku divizní skupiny E. V dalším utkání v otrokovickém Baťově již po třinácti minutách prohrávali o dvě branky, kdy domácím stačilo využít hrubých chyb slavičínských zadáků. Hosté sice měli míč častěji na svých kopačkách, ale do zakončení se příliš nedostávali. Těsně před odchodem do šaten navíc viděl druhou žlutou kartu Juřica a bude svému týmu chybět. Ve druhé půli trenér Slončík poslal na hřiště Žůrka, ale ke snížení stavu to nevedlo. Naopak domácí v 55. minutě po dalším zaváhání Slavičanů zvyšovali již na tříbrankový rozdíl. Po hodině hry se dostal na hřiště Malenovský s Chrudinou. Domácí ale kontrolovali vývoj hry a dvě minuty před koncem uzdravený domácí kanonýr Tkáč zkompletoval hattrick. Slavičané tak domů odjíždějí s debaklem. Utkání budou muset rychle hodit za hlavu, neboť již v neděli je čeká na domácí půdě souboj s divizním lídrem z Kozlovic.

 

Hodnocení vedoucího týmu Stanislava Belžíka:

Utkání se hrálo na přírodní trávě, která je menších rozměrů. Než jsme se na ní rozkoukali, tak jsme prohrávali 1:0. Další pohroma přišla ve 13. minutě, kdy se prosadil urostlý Tkáč. S ním si naše obrana nevěděla rady a byl rozdílovým hráčem na hřišti. Před odchodem do šaten jsme navíc přišli o Vlasťu Juřicu, který viděl poměrně přísnou druhou žlutou kartu. Ve druhé půli jsme i v deseti bojovali, ale domácím jsme namazali na třetí gól a bylo po utkání. V závěru jsme inkasovali počtvrté a kalich hořkosti jsme si vypili až do dna. Výhru jsme svému soupeři doslova darovali a ten dokázal naše chyby nemilosrdně trestat.

 

 

Hodnocení trenéra Baťova:

 

„Do utkání jsme tentokrát vstoupli výborně. Do vedení jsme šli hned ve 2 minutě po hlavičce Adama Bršlici. Slavičín byl ještě více zaskočen, když jme ve 13 minutě přidali druhou branku Pavlem Tkáčem. Hosté se snažili zvýšeným pohybem a agresivitou s výsledkem něco udělat. Začalo přibývat osobních soubojů, nervozity a na obou stranách žlutých karet. A když ve 44 minutě po zbytečném zkratu dostal útočník Juřica červenou kartu, odcházeli jsme do kabin mimo dvoubrankového veden i v početní převaze. Ze začátku druhého poločasu se hosté jednoduchou hrou snažili dostávat před naši branku vytvořit si nějakou šanci ke zdramatizování zápasu. Jenže když v 55 minutě vystihl Tkáč malou domů Slavičína a po sólu zvýšil na 3:0, bylo o utkání rozhodnuto. V 88 minutě ještě zkompletoval svůj hattrick Pavel Tkáč a upravil tak konečný výsledek na 4:0. Kluky musím pochválit, odehráli jsme dobrý zápas a i když hrál Slavičín polovinu zápasu o deseti, tak jsme ho nepustil do žádné vyložené šance.“

 

Zdroj: https://skbatov.cz/muzi-a-fc-tvd-slavicin-2023-08-25

 

FOTOGALERII a VIDEO z utkání najdete zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/fotbal-divizee-batov-slavicin-vylouceni.html