Fotbalisté FC TVD Slavičín se na půdě HFK Olomouc bodově neprosadili

/Olomouc/ Fotbalisté FC TVD Slavičín cestovali v neděli 13. srpna podruhé za sebou do Olomouce. Tentokrát se však střelecky ani bodově neprosadili a poměrně překvapivě odjíždějí s prázdnou. Svěřenci trenéra Petra Slončíka zaspali úvod utkání a brzy inkasovali. Ani ve druhé půli se Slavičané nedokázali proti houževnatému soupeři výrazněji prosadit a navíc inkasovali druhou branku. Šanci na reparát tak mají Slavičané v neděli 20. srpna, kdy v tradičním dopoledním času na svém hřišti přivítají nebezpečné Skaštice.

2:0 (1:0)

 

FC TVD Slavičín
Branky: 
SestavaPjajko – Goňa, Škubník, Kalus, Chrudina, Kořenek, Naňák, Staněk, Jakubowicz, Juřica, Žůrek
Střídali: Vašulka, Školník, Fiala
Olomouc,  13.8. 2023

 

K dalšímu mistrovskému utkání divizní skupiny E jeli slavičínští fotbalisté v nedělním odpoledni znovu do Olomouce, kde na ně čekal místní klub 1. HFK. Hanácký celek se v minulé sezoně potácel na chvostu tabulky a sezonu zachránil až v hodině dvanácté na úkor Bystřice nad Pernštejnem. Slavičané poslední duel v místní olomoucké časti Holicích vyhráli vysoko 5:2. Kdeže však loňské sněhy jsou… Začátek utkání zastihl slavičínské fotbalisty v nedbalkách a již po šesti minutách inkasovali gól po dalekonosné střele Pavelky. Poté se sice Valaši snažili s výsledkem něco udělat, ale obrana domácím pracovala velmi spolehlivě a slavičínské fotbalisty na dostřel svého brankáře příliš nepouštěla. Do šaten tak domácí odcházeli s jednobrankovým náskokem.

 

I druhý poločas přinesl podobný obrázek. Slavičané evidentně nebyli ve své kůži a velké horko a dlouhá cesta do hanácké metropole,  jim nejspíše ubrala hodně sil. Trenér Slončík se snažil oživit hru střídáním, ale to velkou změnu nepřineslo. Domácí trpělivě čekali na svoji šanci a dvacet minut před koncem udeřili podruhé. Závěrečný tlak hráčů FC TVD kontaktní branku nepřinesl a tak museli zkousnout poměrně nečekanou porážku. Je třeba však hodit prohru rychle za hlavu a důkladně se připravit na dalšího soupeře – tím budou v neděli ve Slavičíně posílené Skaštice.

 

Hodnocení vedoucího týmu Stanislava Belžíka:

Utkání se nám vůbec nepovedlo. Přijeli jsme navíc těsně před utkáním, neboť jsme stáli v zácpách v Přerově a to nám na předzápasovém klidu také nepřidalo. Inkasovali jsme rychlou branku, ze které jsme se dlouho nemohli vzpamatovat. Vůbec nám nefungovalo přečíslení a nějaké centry ze stran před branku. Domácí hráli chytře v bloku a přes jejich obranu jsme se nemohli prosadit. Nedokázali jsme ani pořádně trefit branku. Domácí v závěru přidali druhou trefu a bylo po nadějích. Je to určitě škoda, ale zápas nás zastihl v nepříliš dobrém rozpoložení a nedělní odpoledne nám vůbec k venkovním zápasům nesedí.

 

Hodnocení trenéra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Domácí hráli houževnatě, což nám nesedělo, nebyli jsme schopní se soupeři vyrovnat. Nehráli jsme fotbal, na který jsem zvyklý, od nás to bylo strašně bohorové,“ zlobil se zkušený trenér hostů.

Více si můžete přečíst zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-slavicin-zaspal-uvod-kouc-se-na-tym-zlobil-20230813.html

 

 

VIDEO a FOTO z utkání najdete zde: https://olomoucky.denik.cz/fotbal-divize/foto-video-holice-skolila-favorita-a-pripsala-si-dulezite-tri-body.html