Dorostenci FC TVD Slavičín v domácím prostředí Strání nakonec přestříleli

/Slavičín/ Dorostenci Slavičína vstoupili do nové sezóny v Krajském přeboru vítězně a v domácím prostředí porazili FC Strání. Bojovné utkání přineslo sedm branek a přítomní diváci se nenudili. Po první půli byl stav nerozhodný. Ve druhém poločasu domácí přepnuli na vyšší obrátky a odskočili na dvoubrankový rozdíl. Hosté utkání ještě zdramatizovali, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. 

FC TVD Slavičín

4:3 (2:2)

 

Branky: Lukáš P.2, Boráň M, Rapant

 

V první půli byly k vidění hned čtyři branky. Svěřenci Pavla Tomečka museli dvakrát stahovat náskok hostujícího týmu, navíc mužstvo podržel mladičký brankář Fojtů. Hosté se ujali vedení po deseti minutách hry. O dvě minuty později srovnal Petr Lukáš na 1:1. Strání si po půlhodině hry vzalo vedení zpět. Ale na poločasový stav 2:2 upravil ve 32. minutě Matěj Boráň. Druhá půle už byla v režii slavičínských fotbalistů. Ti z mnoha šancí vytěžili dvě branky. Nejdříve přidal svoji druhou trefu v 58. minutě Petr Lukáš a o chvíli později zvýšil na 4:2 agilní Rapant. Domácí pak mohli své vedení navýšit, což se nestalo. Hosté ale bojovali až do konce a pět minut před závěrečným hvizdem dali kontaktní branku. V dramatickém závěru domácí s vypětím všech sil cennou výhru uhájili a připsali si do tabulky první tři body. V dalším kole dorostenci FC TVD Slavičín zajíždějí na půdu největšího favorita soutěže z Uherského Brodu.

 

Hodnocení trenéra Pavla Tomečka:

První půle zápasu nám nevyšla podle našich představ a brzy jsme prohrávali. Ale dvakrát jsme dokázali srovnat a tak jsme šli o poločasové pauze do kabiny za stavu 2:2. Druhý poločas jsme začali výborně a prvních dvacet minut jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, ze kterých jsme vstřelili dvě branky. Konec zápasu jsme přestali být aktivní, čehož soupeř využil a vstřelil nám kontaktní gól. Každopádně v zápase jsme měli více ze hry, měli jsme i více gólových šanci a zaslouženě jsme vyhráli.