Fotbalistům FC TVD Slavičín vystřelil tři body v Nových Sadech v nastaveném času Juřica

/Olomouc/ Fotbalisté FC TVD Slavičín zopakovali přesně po roce svůj husarský kousek, kdy se jim podařilo vyhrát v olomouckých Nových Sadech. Sestava zdecimovaná odchody a zraněními  srdnatě zabojovala a odměnou jí byla sladká výhra v nastaveném času. Vítězství zařídil Vlastimil Juřica, který po brance z první půle, přidal v samotném závěru druhou trefu. Další utkání odehrají Slavičané opět v Olomouci, kdy v neděli zajíždějí na půdu místního HFK.

1:2 (0:1)

 

FC TVD Slavičín
Branky: Juřica 2
Sestava: Vypušťák – Goňa, Škubník, Fiala, Naňák, Malenovský, M.Kořenek, Staněk, Jakubowicz, Juřica, Žůrek
Střídali: Chrudina
Olomouc,  5.8. 2023, v 17.00 hodin

Trenér Slončík se musel před utkáním vyrovnat z odchody několika hráčů – brankář Mendl odešel do Rakouska, Viktor Rožek do Zlínska, Tomáš Dekleva do Strání a Lukáš Šebák do Nevšové. Navíc na marodce jsou záložníci Vincour se Školníkem, obránci Vašulka s Kalusem byli na dovolené. V kádru tak mohl přivítat pouze navrátilce Adama Jakubowicze z Napajedel a novou akvizici z Uherského Brodu – Tomáše Chrudinu. Na lavičce v Nových Sadech mu tak zůstal pouze Chrudina s dvojicí dorostenců Kostka – Lukáš, kteří měli v nohách dopolední utkání se Stráním. V případě nouze mohl ještě do pole zasáhnout náhradní brankář Pjajko.

 

Začátek utkání v Nových Sadech přinesl vzájemnou oťukávanou, na domácích byl vidět respekt ze slavičínského týmu. Hosté spoléhali na rychlé brejky, které táhnul především Staněk s Juřicou. Nové Sady zahrávaly pár standartních situací, ale nově utvořená stoperská dvojice Škubník – Fiala vždy dokázala odvrátit míč do bezpečí. Poprvé udeřilo ve 24. minutě, kdy Juřica utekl domácí obraně a křížnou střelou překonal domácího brankáře. Do konce první půle se stav utkání již neměnil. Brankář hostí Vypušťák byl velmi pozorný. Slavičané navíc několik nadějných brejků nedotáhli do zdárného konce. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté, kteří si vypracovali jednobrankové vedení.

 

Domácí do druhé půle udělali změny v sestavě. Ve druhém dějství mohli hráči Slavičína své vedení navýšit, ale trefili jen brankovou konstrukci. Domácí provedli další střídání, v týmu hostí musel ze hřiště po hodině hry kvůli svalovému zranění odejít z hrací plochy Goňa a nahradil ho nováček Chrudina. Tlak domácího týmu po vyrovnání sílil a dvacet minut před koncem po jediné chybě v defenzívě Valachů srovnal Ambrozek. Domácí se hnali za vítězstvím a Slavičanům ubývalo sil. Nové Sady kopaly několik rohů za sebou, přetížená obrana hostí několikrát míč odvracela z branky na poslední chvíli. Rozuzlení utkání přišlo v samotném závěru. Nejdříve Kořenek ztroskotal na domácím brankáři, z následného rohu vystřelil tři body Vlasťa Juřica. Poté sudí Gasnárek utkání ukončil. Domácí hráči popadali na zem, hostující hráči a činovníci ani nevěděli, že bitva je u konce.

 

„V hodně improvizované sestavě jsme zabojovali a v hodině dvanácté jsme doslova vydřeli tři body. V první půli jsme aktivní hrou domácí k ničemu nepustili. Navíc Juřica skvěle zakončil svoji akci a poslal nás do vedení. Ve druhém poločasu nás domácí zatlačili. Začali jsme zbytečně ztrácet míče a dostávali jsme se pod tlak. Přišlo vyrovnání v 70. minutě. Domácí hnali diváci za třemi body. Několikrát při nás stálo štěstí, především standartní situace mají domácí dobře propracované, brankář Vypušťák nás držel nad vodou. V závěru jsme udeřili podruhé a mohli jsme jít slavit. Všichni zaslouží pochvalu za obětavý výkon, hráči dnes nechali na hřišti hodně sil,“ hodnotí duel v Olomouci vedoucí týmu Staňa Belžík.

 

Hodnocení trenéra Petra Slončíka ve Zlínském deníku:

„Velmi cenný a šťastný skalp, ve zdejším specifickém prostředí se hned tak vyhrávat nebude,“ cítí trenér Slavičína Petr Slončík.

 

Více si můžete přečíst zde – https://zlinsky.denik.cz/fotbal-divize/divizni-slavicin-se-popral-s-odchody-na-vybornou-slavi-stastne-vitezstvi-2023080.html

 

 

Záznam z utkání si můžete prohlédnout zde – https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Fotbal/Soutez-Divize-E/Pohlavi-Muzi/Sezona-2023-2024/222121-FK-Nove-Sady-FC-TVD-Slavicin.htm?fbclid=IwAR2TowcKOWjO_Yx3Tp5ln0DNmomZJae1nhFCr_ukCrgs-5b-sJstnQlC67Y